spelcomputerDe Sint heeft veel elektrisch speelgoed gekocht om met pakjesavond te geven. Op de verlanglijstjes staan vaak nieuwe spelcomputers, walkietalkies, fotocamera’s of mp3-spelers. Heeft Piet nieuw speelgoed gebracht? Lever dan vanaf 6 december het oude elektrische speelgoed, spaarlampen of andere elektrische apparaten in op het Zelfbrengdepot aan de Argonstraat.

De eerste honderd inleveraars ontvangen een Wecycle-sneeuwballenmaker. Ook heeft de Sint 500 kanskaarten achtergelaten om uit te delen. Elke kaart geeft kans op een van de 100 enveloppen met elk vier bioscoopkaarten. Maar op = op.

Landelijk levert Nederland minder dan een kwart van het afgedankte elektrische speelgoed in. Wecycle zamelt jaarlijks ongeveer 500.000 kilo elektrisch speelgoed in. Inleveren betekent dat het apparaat gerecycled wordt. Grondstoffen blijven zo behouden en schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht.

Ingeleverde spaarlampen en elektrische apparaten worden hergebruikt voor 75 tot 90%. De hergebruikte materialen als kunststoffen, ijzer, glas, aluminium en koper vormen de grondstof voor nieuwe producten.

-advertenties-

-goede doel-