sint-piet-rug2In de wijk Buytenwegh is een hulpsinterklaas en zijn Piet uitgescholden door kinderen in de basisschool leeftijd. Eerder deze week werd hij ook al door grotere kinderen bedreigd tijdens het afleggen van een Sinterklaasbezoek bij kinderen in de wijk.

Het incident gebeurde buiten schooltijd, maar de betrokken kinderen zijn door de directeur van hun school aangesproken op hun gedrag. De directeur heeft met de betrokken kinderen gesproken en duidelijk gemaakt dat dergelijk gedrag niet geaccepteerd wordt.

Wij vroegen Roel van Leerdam, voorzitter van het college van bestuur van de Unicoz Onderwijsgroep, om een reactie. Roel van Leerdam: “Wij betreuren dat kinderen dit doen, het is baldadig gedrag en niet goed te keuren. Maar het blijven natuurlijk kinderen en we moeten er geen drama van maken. Ik heb het filmpje op internet (Omroep West) gezien en vind wel dat je een reactie uitlokt wanneer je met een cameraploeg en sinterklaas op pad gaat om te kijken ‘of er iets gebeurt’. Het is vaak een groepsproces, één kind zegt iets en de andere gaan erin mee.”

-advertenties-

-goede doel-