abc 144Donderdag 5 december van 13.00 uur tot 15.00 uur in het wijkcentrum Meerzicht, Uiterwaard 25, staat Het PraatHuisMiddag in het teken van Sinterklaas. In het PraatHuis, een onderdeel van Gilde SamenSpraak, komen Nederlandstaligen en anderstaligen bij elkaar om onder genot van een kopje koffie of thee en een koekje de anderstalige te helpen met de Nederlandse taal. Dit leidt tot beter spreken, schrijven en begrijpen van de Nederlandse taal. Op deze manier kan de anderstalige beter functioneren in de maatschappij. Donderdag 5 december wordt aandacht besteed aan het Sinterklaasgedicht. De Nederlandstaligen zullen de anderstaligen helpen om zelf een gedicht te maken voor een persoon die zij willen verrassen. Er woorden rijmwoorden bij elkaar gezocht en de Sinterklaas traditie wordt uitgelegd. Sinterklaas kan door drukke werkzaamheden dit jaar helaas de PraatHuisMiddag niet bezoeken. Hij is blij dat de vrijwilligers van Gilde SamenSpraak de anderstaligen, (hun taalmaatjes) willen helpen zodat de gedichten Pieten ontlast worden van deze taak. Iedereen is welkom. De toegang is gratis.

Voor de maand december kunt u ook nog eens terecht op 19 december 2013 van 13.00 uur tot 15.00 uur.

PraathuisAvond

Op donderdagavond 12 december kunt u de PraatHuisAvond bezoeken van 20.30 uur tot 22.00 uur in het Wijkcentrum Meerzicht. Iedereen is welkom.

Het PraatHuis is elke 1ste en 3e donderdag van de maand van 13.00 uur tot 15.00 uur, elke tweede donderdag van 20.30 uur – 22.00 uur in Wijkcentrum Meerzicht uiterwaard 25.

Wilt u ook vrijwilliger worden en een taalmaatje maatje hebben, een persoon die u kunt helpen met de Nederlandse taal en hem/haar wegwijs kan maken in Nederlandse Cultuur dan kunt u contact op met Gilde SamenSpraak email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Vip voor Vrijwilligers telefoon 079-3318736 dinsdag tot en met vrijdag.

-advertenties-

-goede doel-