yulanleffers1Yu Lan Leffers (CKC theaterdocente) is genomineerd voor de publieksprijs Kunst en Cultuur 2013. De publieksprijs voor Kunst en Cultuur is bestemd voor personen, groepen of instellingen die het afgelopen jaar een opvallende prestatie hebben geleverd op het gebied van kunst of cultuur.

Yu Lan is (als dramatherapeut en theatermaker) het afgelopen jaar zeer succesvol gebleken in het ontwikkelen van theatervoorstellingen die maatschappelijke problemen als ‘pesten’ adresseert en bespreekbaar maakt.

Zo ontwikkelde ze met haar collectief van theatermakers Theaterhart, in samenwerking met het CKC, afgelopen jaar de voorstelling ‘Loser!’. In het kader van het Kunstmenu (initiatief van de gemeente Zoetermeer) heeft ze met deze voorstelling maar liefst 1400 kinderen bereikt. Loser! is een voorstelling over pesten, tegen pesten, inclusief een nabespreking om de bewustwording in de klas te vergroten. De voorstelling laat zien hoe onzinnig pesten is en wat het teweeg kan brengen.

Naast het succes van Loser! is Yu Lan op dit moment samen met Theaterhart en het CKC Digital Art Lab bezig met het ontwikkelen van een project rondom cyberpesten bij middelbare scholieren. 

Publieksprijs Kunst en Cultuur

Voor het negende jaar, op initiatief van de gemeente Zoetermeer en Floravontuur Promotie Zoetermeer, wordt de publieksprijs voor Kunst en Cultuur toegekend. De Zoetermeerse inwoners bepalen wie van de 5 genomineerden de winnaar wordt van 'het Bronzen Visdiefje'. Daarnaast ontvangt de winnaar ook een geldprijs.

Stemmen kan tot 9 december!

Stem je ook op Yu Lan? Dat kan tot 9 december 2013 via de volgende link: www.zoetermeer.nl/publieksprijs . Ook kun je je stem uitbrengen door middel van het stemformulier dat verkrijgbaar is bij de receptie van het CKC.

-advertenties-

-goede doel-