phoenix3Korfbal -In poule 1F is het na het laatste speelweekend van 2012 ongemeen spannend geworden. De vier koplopers, Delta, Tilburg, Phoenix en het verrassende Roda wat koploper Delta dit keer op de pijnbank legde, kunnen zich opmaken voor een bijzonder spannende 2e competitie helft in 2013. Phoenix1 deed eigenlijk precies wat er van ze verwacht werd:  winnen van de hekkensluiter PSV.

Binnen 15 minuten was het 2-7 en vooral het eind van de eerste helft was het allemaal Phoenix wat de klok sloeg. De 13 supporters zaten dus ook niet echt met samen geknepen billen op de tribune maar konden wel genieten van hele fraaie goals.

Lang zag het er naar uit dat Phoenix in de tweede helft door de dertig goals zou gaan maar zo'n 12 minuten voor tijd stagneerde de productie en leek de doelstelling van 34 niet meer te halen (door 34 keer te scoren zouden ze gelijk komen met Tilburg in het aantal voor gescoorde goals). Het mocht niet zo zijn en het bericht aan het begin van de tweede helft, dat Delta had verloren van Roda, speelde daar misschien wel een bijrolletje in. Tijd om Yara Weber en Robbert Zwaan, de reserves, te laten debuteren in het zaalteam van Phoenix1. Helaas zat een goaltje er voor hun niet in.

De einduitslag werd 9 - 29.

Doelpunten makers in deze wedstrijd, Chris Pieper, Koen Weening, Tess Ouwerkerk 6x, Elmas Arendse 5x, Hanneke Louwsma 4x, Esmee Putting en Jenny 1x.

-advertenties-

-goede doel-