taverzo-landskampioen

Foto: Elsbeth Parmentier

De tafeltennissers van Enjoy&Deploy Taverzo wisten wat hun te doen stond in de finale om de najaarstitel in de eredivisie. De tegenstander uit Schiedam, Scyedam, was namelijk de enige ploeg waarvan verloren werd dit seizoen. Nadat Borna Kovac en de Chinees in Zoetermeerse dienst (Leyi) de eerste 2 partijen knap naar zich toe trokken, kon Nathan van der Lee geen vuist maken tegen Britt Eerland. Het talent uit Schiedam speelt met dispensatie bij de heren mee in de eredivisie en liet zien die dispensatie niet voor niks te hebben gekregen.

Nadat ook het dubbel na een 2-0 voorsprong alsnog verloren ging mocht Borna Kovac aantreden tegen de uit Nootdorp afkomstige Michel de Boer. Onder luidde toejuichingen van de Zoetermeerse aanhang waaronder Burgemeester Aptroot, stond er wederom een voorsprong op het scorebord. Toen Van der Lee afstevende op een 2-1 voorsprong in games was de winst voor de Zoetermeerders dichtbij. Rajko Gommers van Scyedam boog een 9-4 achterstand echter nog om en won vervolgens overtuigend.

De alles beslissende wedstrijd werd door Enjoy&Deploy Taverzo gewonnen door Lv Leyi. Met een 3-1 overwinning op Britt Eerland was het dan toch feest voor de ploeg uit Zoetermeer.

Voorzitter Jacob de Boer: “Dit is echt een prachtig jaar voor onze club, 50 jaar tafeltennis in Zoetermeer en dan de titel pakken in de eredivisie zo aan het einde van het jaar is prachtig. Deze sport is leuk op alle niveaus van pingpong tot topsport, vandaag hebben we van dat laatste ontzettend kunnen genieten”.

 

Bekijk hier het filmverslag van de wedstrijd:

-advertenties-

-goede doel-