IMAG0442

Deze week kan er dagelijks via Eurosport een wedstrijd van het Europees Kampioenschap Curling in Zweden gevolgd worden. Aan dit EK neemt Nederland ook deel, met een mannen team dat geheel uit leden van de CurlingClub PWA bestaat. Al deze spelers komen uit de eigen jeugdopleiding van de Zoetermeerse Curlingclub.

De voorzitter van Curling Club PWA, Luutze Koelewijn, vertelt: ‘Door de uitzending van wedstrijden op Eurosport merken we dat er in Zoetermeer veel inwoners zijn die nieuwsgierig zijn hoe deze sport in het echt beoefend wordt. Velen weten ook niet dat deze mooie sport in Zoetermeer gespeeld wordt in de Silverdome. De curlingbaan in Zoetermeer is ook het topsportcentrum waar alle nationale teams spelen en trainen!’

IMAG0495Om alle nieuwsgierige Zoetermeerders kennis te laten maken met curling en de club in de Silverdome wordt er op zondag 16 december een Open Huis georganiseerd. Van 11.00 uur tot 13.00 uur kan iedereen die dat wil eens een steentje komen gooien op echt curlingijs. Om deel te kunnen nemen heb je alleen makkelijk zittende warme kleding nodig (temperatuur op de ijsbaan is 5 graden) en schone sportschoenen. Alle overige benodigde materialen zijn aanwezig.

Alle deelnemers gaan onder begeleiding van ervaren instructeurs het ijs op om zo de beginselen van het curlen onder de knie te krijgen. Curling kan beoefend worden door iedereen die 7 jaar of ouder is. Jeugd speelt op de dinsdagavond of woensdagmiddag. 50 plussers kunnen op de maandagmiddag terecht, maar zijn ook op de algemene clubavond op de donderdagavond van harte welkom. Informatie over de club en alle andere activiteiten is te vinden op de website www.ccpwa.nl

Kinderen die in 2013 8 jaar worden kunnen een heel jaar lang voordelig kennismaken met curling door gebruik te maken van de sport en cultuurcheque die ze ontvangen van de Gemeente Zoetermeer. Die cheques kan je bij de club inleveren en daarmee is de contributie voor een heel jaar voldaan. Een half jaar lid worden kan ook door één cheque in te leveren.

De curlingbanen in de Silverdome zijn te bereiken via ingang West. Vooraf aanmelden is niet nodig.

-advertenties-

-goede doel-