chantal jessica

Twirlsters Chantal van den Tillaart en Jessica Knot in hun routine (show) op de vloer

Op 9 december werden in sporthal Leidschenveen de voorrondes voor de Nederlands Kampioenschappen Baton Twirling gehouden.  Een aantal dames van  Twirlvereniging Twirl Inc. mochten, naar aanleiding van de behaalde resultaten in 2012, hier aan deelnemen.

Vroeg in de morgen vertrokken de opgetogen twirlsters richting Den Haag om hun kunsten te vertonen. Als eerste mocht Teddie van Dusschoten de wedstrijd vloer betreden. Zij zette een mooie routine neer in de preteen klasse runner-up en behaalde hiermee een 18e plaats. Hierna mocht Lisa van Charldorp in de senior intermediate klasse haar routine laten zien. De routine verliep goed en zag er netjes uit.  Lisa werd daarom ook beloond met een 2e plaats en een plaatsing voor de finale op 12 & 13 Januari 2012 te Amsterdam. In de categorie 1 baton Senior runner-up maakte Chantal van den Tillaart  het wedstrijd terrein onveilig maken. Met een super strakke, sprankelende 1 baton routine behaalde zij een 5e plaats en plaatste zij zich ook voor de Finale in Amsterdam. Als laatste mocht Romy Kellevink uitkomen in de 1 baton Junior runner- up klasse. Ook Romy draaide een mooie routine en behaalde net geen finale plek, zij behaalde een 7e plaats.

Na de middag pauze waren er nog 3 dames die hun rythmic twirl routine mochten tonen aan de deskundige jury en het publiek. Romy Kellevink presenteerde voor het eerst haar nieuwe routine, een risico maar wat een prachtige show. Vol passie en drama bracht zij het nummer ‘zeg me dat het niet zo is’. Romy behaalde een mooie 13e plek.  Meteen hierna mocht Jessica Knot haar routine brengen. Op het nummer ‘Requiem for a dream’ draaide zij een strakke, pittige show. Jessica behaalde een 2e plaats en plaatste zich voor de finale in Amsterdam. Als laatste solist mocht Shauny Brinkel haar shows tonen aan het publiek.  Een mooie routine op het nummer ‘always’ gezongen door Glennis Grace. Shauny behaalde een 11e plaats en behaalde net geen plaatsing voor de finale.