pantersIJshockey - Zaterdag moesten de Zoetermeer Panters het opnemen tegen SaniDump Dordrecht Lions. De start was perfect. Op zondag gingen zij het ijs op om HIJS uit Den Haag partij te geven.

De wedstrijd tegen de Lions op zaterdag begon sterk. binnen twee minuten scoorde Joren Bakker de eerste goal voor de Panters. Zij overrompelde de gasten en bij powerplay werd het 2-0 door Joop Visser. Aan het begin van de tweede periode kwamen de mannen uit Dordrecht gemotiveerd hij ijs op. Binnen 12 seconden stond het 2-1. Het team uit Zoetermeer was even uit hun ritme waardoor het na 23 minuten spelen gelijk werd. 2-2.

Begin derde periode hebben de Panters zich herpakt. Ze creeĆ«ren mogelijkheden, maar het is Dordrecht  die de 2-3 scoort. De panters bleven strijden, waren nog een aantal keren gevaarlijk,maar moesten uiteindelijk hun verlies nemen.

Zondag 9 december stond de streekderby, uit tegen HIJS Den Haag op het programma.

Met al een wedstrijd in de benen naar de volgende wedstrijd in de Uithof is een zware klus. In de eerste periode was het aftasten, de Panters waren goed op dreef en lieten zich niet intimideren. Er waren kansen, maar het bleef 0-0 tot aan de rust.

Na een score van Den Haag bij de start van de 2 periode kwamen de Panters gelijk door Nick van Zon. In het begin van de derde periode weet Marko van Leeuwen de 2e er in te schieten, ook een derde goal volgde maar die werd door onduidelijke reden niet geteld. Met nog 10 minuten te gaan komt Den Haag op 2-2 en een verlenging volgt. 5 minuten spelen ze 4 tegen 4. Zoetermeer loopt tegen een straf op, waardoor het even 4 tegen 3 is. HIJS weet hier echter geen voordeel uit te halen en na het eindsignaal betekent dit penalty shots.

De spanning is voelbaar als de eerste speler zich klaar maakt. HIJS mist de eerste, ook de Panters missen de eerste poging. HIJS verzilverd de tweede poging en daarmee de wedstrijd. Hoewel de Panters verloren hebben, hebben zij er wel voor gezorgd dat het publiek regelmatig op het puntje van haar stoel zat.