waterpolo-sgwzc

SG WZC speelster Nikkie van Veen straalt van plezier bij het in ontvangst nemen van complimenten van ploeggenoot Esther Klok. WZC wint fraai met 10-2. (Foto: Olaf Otten)

 

De Zoetermeerse waterpolodames speelden na een week zonder competitieverplichtingen de laatste wedstrijd van 2012. In thuisbad De Veur was De Warande uit Oosterhout de opponent. SG WZC, startgemeenschap WVZ en ZVZ Combinatie,  stond samen met alle aanwezigen voorafgaand aan de wedstrijd een indrukwekkende minuut stil ter nagedachtenis aan de respectloze mishandeling van een grensrechter bij een wedstrijd in het amateurvoetbal.

De ploeg van tweedejaarscoach Ton Kloosterman kreeg vooraf de opdracht om met passie en plezier te spelen. Vanaf het eerste fluitsignaal spatte dit van de thuisploeg af. Vanuit een goed samenwerkende verdediging werd De Warande ver van het doel gehouden. Bij balbezit kon WZC er met mooie combinaties snel uitkomen. Met periodestanden van 3-1, 2-0, 1-0 en 4-1 werd het in een voor WZC aantrekkelijke wedstrijd 10-2. 

Kloosterman na afloop: “Ik ben trots op deze meiden! Met hard werken hebben we gedisciplineerd gespeeld. Onze taken hebben we vanavond goed uitgevoerd. Ik heb als coach echt genoten van deze wedstrijd. Mijn meiden speelden met zoveel passie en vertrouwen. Prachtig om die ontwikkeling te zien. Er zijn momenten dat er onzekerheid is over onze speelstijl. De ploeg is telkens op zoek naar een bevestiging. Nou, vanavond was die er. Naar mijn idee denken ze te vaak dat ze iets niet kunnen, terwijl ze het heel goed kunnen. Ik vind dat kenmerkend voor deze groep meiden. Het was heerlijk om vanavond naar dit team te kijken. We kunnen met een goed gevoel de winterstop in en ons voorbereiden op de tweede seizoenshelft."

Voor de Zoetermeerse waterpolodames gaat de competitie verder op zondag 20 januari 2013 met een uitwedstrijd tegen concurrent Polar Bears uit Ede. Om 19.00 uur neemt de huidige nummer 4 WZC het op tegen de nummer 6 van de landelijke tweede klasse.

-advertenties-

-goede doel-