20121201 112020

Foto v.l.n.r.: Shari Leibbrandt, Jaap van Dorp, Carlo Glasbergen, Miles MaClure, Joey Bruinsma en Floyd Koelewijn

 De Zoetermeerse curlers van Team Van Dorp (allemaal lid van CurlingClub Prins Willem Alexander) zullen Nederland vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap dat van 8 tot en met 16 december in het Zweedse Karlstad gehouden wordt.

Skip (noot: dit is de benaming voor de teamcaptain) Jaap van Dorp zal samen met zijn teamgenoten Carlo Glasbergen, Miles MaClure, Joey Bruinsma en Floyd Koelewijn er alles aan doen om op een plaats in de B poule te eindigen dat recht geeft op promotie naar de A poule. Om dat te bereiken zal in de poule fase afgerekend moeten worden met België, Letland, Litouwen, Polen, Oostenrijk, Ierland en Kroatië.

Na de wedstrijden in de eigen poule volgen de kruisfinales. De winnaars van de kruisfinales promoveren naar de A-poule waarin de 10 sterkste curlinglanden van Europa spelen.

DSC 0272

Curling

foto's team Van Dorp actief tijdens het EK van 2011 in Moskou.

DSC 0484

De afgelopen weken is er extra hard getraind onder leiding van coach Shari Leibbrandt. De trainingen vonden allemaal plaats in het Silverdome in Zoetermeer. Het  Silverdome is het Nationale trainingscentrum voor de Nederlandse top curlers. Naast training zijn er ook een aantal oefenwedstrijden gespeeld en heeft het team deelgenomen aan de sterkste toernooien in Schotland.

Voor team Van Dorp is het de tweede keer dat dit jonge team Nederland mag vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap. Voordat naar Karlstad wordt gereisd is er eerst nog een tussenstop in Oslo. Daar wordt nog een keer extra getraind onder leiding van de trainer van het Nationale Noorse Team. Mogelijk wordt er ook nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen de Noren. Dit team is de huidige kampioen van Europa, dus het is een geweldige ervaring voor de Nederlanders om samen met dit team te trainen.

Van 8 tot en met 16 december zijn de wedstrijden in de A poule live te volgen via Eurosport. Om de verrichtingen van Team Van Dorp te volgen moet internet geraadpleegd worden: www.ecc2012.curlingevents.com of via facebook: Curling team van Dorp

-advertenties-

-goede doel-