DSC 3331

In de Veur opent Phoenix na 2 minuten de wedstrijd met een schot van Tess Ouwerkerk. Daarna blijft het een gelijke strijd tussen de twee ploegen. Zowel Phoenix als Roda weten geen afstand te nemen en er was voor het publiek genoeg te beleven.

Bij een stand van 4-4 krijgt Phoenix veel kleine kansen, maar deze blijven onbenut. Uiteindelijk krijgt de ploeg van Rob Siemer de bal in de korf maar scoort Roda weer de gelijkmaker. Over en weer wordt er gescoord. Bij een stand van 7-7 krijgt Phoenix een strafworp, maar deze wordt gemist. Roda krijgt gelijk hierna ook een strafworp en scoort deze wel. Met een stand van 8-9 voor Roda en nog 1 minuut op de klok voor de rust heeft Phoenix een aantal kansen, maar het lukt het ze niet om de stand gelijk te trekken.

DSC 3343Meteen na rust scoort Roda direct en dit betekent 8-10 en voor het eerst in de wedstrijd een verschil van 2 punten. Phoenix laat zich niet gek maken en forceert een strafworp, die er deze keer wel in gaat en daarna scoren zij ook nog de gelijkmaker.  Dan loopt Phoenix voor het eerst in de wedstrijd met 2 punten uit. Met nog een kwartier op de klok weet Roda het toch weer gelijk te maken (12-12). Zo houden de ploegen het erg spannend. Nog 5 minuten speeltijd en met een stand van 15-13 breekt Esmee door maar zij wordt gehinderd en raakt geblesseerd. Waar het publiek denkt een strafworp mee te krijgen, beslist de scheidsrechter anders en komt Roda aan de bal.

Phoenix gaat nu echter wel door en met nog 2 minuten te spelen weten ze zelfs met 3 punten uit te lopen (18-15). Roda komt uiteindelijk nog terug naar 18-17, maar de winst blijft voor de thuisploeg.