vuurwerkHet meldpunt vuurwerkoverlast is nu weer bereikbaar nadat de site enige tijd uit de lucht is geweest. Aanvallen van buitenaf waren de oorzaak van de storing, maar de sitebeheerders hebben het probleem inmiddels opgelost. De site heeft al 35.000 meldingen verwerkt, uit heel Nederland.

In de afgelopen dagen hebben maar liefst 400 mensen uit Zoetermeer een klacht geuit op de website Vuurwerkoverlast.nl van GroenLinks. Daarmee staat de stad op dit moment op nummer 6 in de top 50 van gemeenten met de meeste klachten. Rotterdam, Amsterdam en Den Haag voeren de lijst aan.

De klachten uit Zoetermeer variĆ«ren van meldingen over vuurwerkbommen die al weken worden afgestoken tot meldingen van schade aan huizen. Ook worden veel mensen 's nachts wakker van het te vroeg afgestoken vuurwerk. Daarnaast maken veel Zoetermeerders zich grote zorgen om hun huisdieren. Een inwoner meldt: "Mijn hond is al twee weken een bonk stress!"

Lol eraf

Zoetermeerders uiten ook hun zorgen over milieuverontreiniging en schade aan de natuur. Voor veel mensen is de lol van Oud en Nieuw eraf. Jakobien Groeneveld, fractievoorzitter van GroenLinks in Zoetermeer: "Ik schrik wel van het grote aantal klachten uit Zoetermeer, maar echt verbazen doet het me niet. De schade aan onze stad is ieder jaar enorm en daar valt wel degelijk iets aan te doen. Wij zijn al jaren bezig om van Oud en Nieuw weer een feest te maken, bijvoorbeeld met een groot stadsvuurwerk. Dat lijkt me geweldig en dan met z'n allen ernaartoe. Dat is toch veel leuker dan rotjes afsteken in een portiek?"

Meldpunt

Het meldpunt is ook de komende dagen nog geopend, maar ondervindt wel last van de grote drukte: ruim 31.0000 meldingen kwamen er reeds binnen uit het hele land. Vijftien lokale fracties van GroenLinks, waaronder Zoetermeer, namen het initiatief om dit meldpunt in het leven te roepen. De meldingen worden na de jaarwisseling aangeboden aan de Tweede Kamer en burgemeesters worden gevraagd om meer maatregelen te nemen.

Melding maken? Ga naar www.vuurwerkoverlast.nl

-advertenties-

-goede doel-