obj-politie-pet-mVia de meldlijn 0900-8844 waar illigaal vuurwerk kan worden gemeld, heeft de politie een tip gekregen. In een woning aan het Duiveland zou een aantal dozen illegaal vuurwerk zijn opgeslagen.

In de woning troffen de agenten verschillende dozen met illegaal vuurwerk aan. Zij hielden daarvoor een 36-jarige Zoetermeerder en een 42-jarige Zoetermeerse aan. De verdachten verklaarden het vuurwerk via internet besteld te hebben. De recherche nam het vuurwerk in beslag. De verdachten moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Meld illegaal vuurwerk

Ook dit jaar is de politie op zoek naar informatie over de illegale opslag en verkoop van vuurwerk. Dit vuurwerk voldoet niet aan de veiligheidseisen die door de Nederlandse wet aan vuurwerk gesteld zijn, is gevaarlijk en kan leiden tot ernstig letsel. De politie roept dan ook op om de handel en opslag van illegaal vuurwerk te melden op 0900-8844. Doet u dit liever anoniem dan kan dit via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 Update:

vrijdag 28 december 13.30:

Op de site van GroenLinks wordt melding gemaakt van vierhonderd klachten via het meldpunt vuurwerkoverlast. Zoetermeer staat hiermee in de top 6 van Nederland als het gaat om meldingen. U kunt de site vinden op: zoetermeer.groenlinks.nl. Het meldpunt Vuurwerkoverlast van GroenLinks is tijdelijk onbereikbaar wegens overbelasting van de server.

 

Helaas is er veel negatieve berichtgeving over illegaal vuurwerk. Dit terwijl de meerderheid van de vuurwerkliefhebbers zich wel aan de regels houden. Zie voor veel informatie over vuurwerk:

 

 lees: www.zoetermeeractief.nl/over-vuurwerk

 

Meer informatie:

www.vuurwerkcrew.nl

www.veiligheid.nl/vuurwerk-afsteken

-advertenties-

-goede doel-