BoekenDe Bibliotheek zoekt nieuwe vrijwilligers. Mensen die affiniteit hebben met literatuur en het prettig vinden om te werken met ouderen. Sinds 2008 wordt er namens de Bibliotheek in diverse woonzorgcentra voorgelezen aan ouderen. Aan de hand van thema's lezen de vrijwilligers literaire fragmenten voor aan bewoners en gaan met hen in gesprek over de teksten. Het project heet Luisteren naar mooie verhalen wordt op verschillende locaties in Zoetermeer verzorgd. De Bibliotheek werkt met een team van 19 geschoolde vrijwilligers. Vanwege het vertrek van enkele voorlezers en de start van nieuwe locaties zijn er nieuwe voorlezers nodig.

Na aanmelding en selectie krijgen vrijwilligers een cursus aangeboden door de Bibliotheek. In deze cursus wordt aandacht besteed aan het selecteren van verhalen en gedichten, voorleestechnieken, gespreksleiding en omgang met ouderen. Na de cursus gaan vrijwilligers zelfstandig aan de slag in duo’s, op een eigen locatie. De functie vergt inclusief voorbereidingen gemiddeld 6 uur werk per twee weken.

Heeft u interesse in de vrijwilligersfunctie dan kunt u tot 12 januari contact opnemen met Emmy Rijsdijk, consulent cultuur en educatie volwassenen Bibliotheek Zoetermeer: 3438191 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-