sbu-overgenomen

Wethouder de Jong sluit het akkoord met aannemer A. Bunnik B.V.

 

Op vrijdag 21 december ondertekende Klaasjan de Jong (wethouder Natuur) het prestatiecontract met aannemer A. Bunnik B.V. uit Nieuwerbrug. Hierin staat precies omschreven welke taken moeten worden uitgevoerd, welke kwaliteit hiervoor is overeengekomen en welke prijs de gemeente hiervoor betaalt.
Door ondertekening van dit contract komen de 37 medewerkers van de afdeling Stadsbeheer Uitvoering van de gemeente Zoetermeer vanaf 1 april 2013 in dienst van aannemer Bunnik. De werkzaamheden die zij uitvoeren blijven wat betreft de aard, omvang en kwaliteit gelijk aan wat de medewerkers nu doen voor de gemeente. Stadsbeheer Uitvoering is van oudsher verantwoordelijk voor het volledige onderhoud van de openbare ruimte in een deel van de stad en een aantal stedelijke taken zoals het onderhoud aan speelplaatsen, riolering, en verkeers- en straatnaamborden.
Detacheringsovereenkomst
Tussen het Sociale Werkvoorzieningschap (SW) Rijswijk e.o. en de aannemer is gelijktijdig een detacheringovereenkomst afgesloten voor de inzet van een aantal SW medewerkers. Ook deze medewerkers, die al actief zijn in Zoetermeer, blijven binnen dit contract hun werkzaamheden voortzetten. De gemeente blijft uiteraard eindverantwoordelijk voor het toezicht op de uitvoering en het monitoren van de aannemer.
Tien jaar
Al eerder kwamen de gemeente, de aannemer en de vakorganisaties een sociaal plan overeen voor de 37 betrokken medewerkers. Het prestatiecontract is voor een periode van tien jaar.

-advertenties-

-goede doel-