Kerstviering-070

Weken is basisschool de Hofvijver de Hofvijver bezig geweest met de voorbereiding van het kerstfeest. Het zou dit jaar een kerstwandeling worden voor alle kinderen van de Hofvijver en hun ouders. Een route werd uitgezet, toneelstukjes werden bedacht en ingestudeerd, iedereen was druk in de weer.

In de loop van deze week werd echter steeds duidelijker dat het weer niet echt wilde meewerken. Er werd regen voorspeld, kou en harde wind.

Kerstviering - 039Wat nu? Geen kerstwandeling houden en dan het kerstfeest maar in de klassen vieren, dat zou toch wel jammer zijn van alle inspanningen. Na druk overleg is besloten om de kerstwandeling dan maar in de school te laten plaatsvinden.

Nadat de kinderen op donderdagmiddag om half vier naar huis waren was het dan ook één en al bedrijvigheid in het gebouw aan de Forelsloot. Leerkrachten en ouders waren druk in de weer met het opzetten van partytenten en het voorbereiden van de taferelen in de lokalen.

Om half zes was alles klaar en startte de eerste groep wandelaars.

Eerst moest iedereen zich inschrijven bij de Romeinse soldaten. Daarna kregen alle kinderen een mooie lampion en kon de wandeling in de school beginnen. Het was een prachtig gezicht, om de groepen zo te zien gaan door de alleen met kerstlichtjes versierde school. Zo begon de wandeling langs alle kerst taferelen.

Een powerpoint presentatie waarin het kerstverhaal verteld werd, een volle herberg, de herders op het veld, een engelenkoor, een wenskerstboom, de wijzen, koning Herodes, de stal met Jozef en Maria, een kerstkoor en tenslotte de sfeervol ingerichte herberg waar iets te drinken en te eten was. Daarna werd aan alle kinderen een kleine attentie uitgereikt en was de wandeling ten einde.

Om half zes startte de eerste groep wandelaars en rond kwart voor negen waren ook de laatste wandelaars klaar met de tocht door de school.

Het grote opruimen begon. Ook nu weer waren er vele handen die meehielpen. Moe, maar voldaan hebben de leerkrachten nog even met elkaar nagepraat. Het was een leuke, geslaagde kerstviering.

De Hofvijver bedankt alle mensen die hebben meegeholpen om het feest te organiseren, ouderraad, ouders, leerlingen en leerkrachten!

-advertenties-

-goede doel-