20121221 8704

20121221 8706 Vrijdag 21 december was er een ware politiemacht op de been in het Zoetermeerse van Tuyllpark voor de Integra: Grote Integrale Verkeerscontrole. De Integra werd geopend middels een eerste controle door de burgemeester van Zoetermeer, Charlie Aptroot, onder toeziend oog van diverse regionale pers fotograven en een filmploeg voor opnames voor het SBS6 programma "Overtreders". Deze filmopnames zullen op zondag 9 januari 2013 op SBS6 omstreeks 20.30 uur worden uitgezonden.

20121221 8712Aan de controleactie deden de volgende (in- en externe) partners mee; Betex (arrestatiebevelen), Bureau arrestantenzorg, Regionaal Team Handhaving Verkeer (RHTV), Voertuigen criminaliteit, Verkeersongevallen analyse (VOA) diverse vrijwilligers en de Vreemdelingendienst, ANWB, RDW, Douane, Koninklijke Marechaussee, Inspectie Leefomgeving en Transport, Belastingdienst en Gerechtsdeurwaarders.

In totaal werden voor de actie 130 politieagenten ingezet, waarvan 20 motoragenten die de geselecteerde auto’s naar de controleplaatsen begeleidden. Vanuit de politieacademie bezochten drie klassen met studenten die de module verkeer volgen de controleactie. Op de plek van de verkeerscontrole werden totaal 210 voertuigen gecontroleerd. De Belastingdienst vorderde bijna een miljoen euro aan achterstallige belastingen en vorderde 34 auto's in.

Op de Oostweg stond een ANPR voertuig (automatic number plate recognition voertuig) van korps Rotterdam-Rijnmond. Dit voertuig scande de kentekens van voertuigen die vanuit de richting van de A12, Zoetermeer inreden, richting het Maximaplein. Hierbij zijn 6243 auto's gescand op openstaande boetes bij de politie of bij de Belastingdienst. Dit leverde totaal 185 hits op welke door motorrijders naar de genoemde controle locatie zijn begeleid.

 

20121221 8716

Wie is de BOB?
Gedurende de zes-uur durende controle tot circa 21.00 uur waren medewerkers van Veilig Verkeer Nederland met een Bob-campagne team aanwezig. Naast informatie en de BOB sleutelhanger konden alle gecontroleerde bestuurders ook rekenen op een kleine attentie in de vorm van een mini kerststol voorzien van de boodschap: “Wij wensen u een veilig 2013”.

 

Resultaten:

De politie schreef 85 beschikkingen voor onder andere:

- Rijden zonder rijbewijs,

- Rijden met een defecte verlichting,

- Rijden met 4 gladde banden,

Ook werd er met behulp van een speurhond bij twee bestuurders Opium in het voertuig aangetroffen. Hiervoor is er Proces-Verbaal opgemaakt. Bij een Poolse bestuurder werd er in het voertuig een wapenstok aangetroffen welke in beslag is genomen.

Bureau Betex heeft 2115,00 euro opgehaald aan openstaande boetes.

De ANWB heeft bij 17 voertuigen de verlichting op locatie vervangen, waardoor de bestuurders geen beschikking hierover ontvingen.

Op de aanwezige rollerbank zijn 28 scooters getest op constructie snelheid. Hierbij bleken bij 14 geteste scooters de constructie snelheid niet in orde te zijn. Ook is er bij 1 scooter het kentekenbewijs ingevorderd.

De Belastingdienst heeft voor 994.027,00 beslag gelegd en op 34 voertuigen beslag gelegd.

20121221 8710

-advertenties-

-goede doel-