Zwanemeer5

Het Zoetermeers Dameskoor is 7 oktober 1982 opgericht, door mevr. R. van der Plas, mede naar aanleiding van het succes van het Zoetermeers Mannenkoor. Mevr van der Plas is nog steeds verbonden aan het koor dat dit jaar zijn 30-jarig jubileum vierde. Al vanaf de oprichting van het koor zet mevr van der Plas zich elk jaar in als collectant voor het Prins Bernhard Cultuurfonds, ze heeft hierbij nog geen enkele keer gemist. Donderdagavond 20 december werd zij tijdens de bedankavond voor collectanten van het Anjerfonds verrast met de uitreiking van de Zilveren Anjer, een onderscheiding voor mensen die zich geheel vrijwillig hebben ingezet voor cultuur of natuurbehoud.

Zwanemeer7Mevr. van der Plas is dit jaar gekozen tot collectante van het jaar 2012 voor Zuid Holland en heeft de Zilveren Anjer opgespeld gekregen. Zij is de eerste vrouwelijke collectante van het jaar, voorheen zijn het altijd heren geweest.

Het Zoetermeers Dameskoor bestaat uit ongeveer 60 enthousiaste leden, die samen een gevarieerd repertoire van licht klassieke muziek, lichte popmuziek, musical  en evergreens zingen. Tijdens de viering van het 30-jarig bestaan, in oktober 2012 gaf het koor een uitverkocht jubileumconcert in de Oude Kerk aan de Dorpsstraat te Zoetermeer, samen met bekende tenor Ernst Daniel Smid.

 

Zwanemeer9

Tijdens de bedankavond voor collectanten werd het Ballet Het Zwanenmeer ‘Siegfried en Odette’ opgevoerd,  een avondvullende voorstelling met moderne dans in choreografie van Lonneke van Leth.

 

-advertenties-

-goede doel-