20121220 8653

Zoetermeer heeft de LEDschermen op de Mandelabrug, boven de A-12 vergroot. De proef met kleine schermen startte november vorig jaar en bleek een succes. De vergroting van de schermen is mogelijk doordat het bedrijfsleven in Zoetermeer mee investeert in de kosten.

ledschermPatrick van Domburg, wethouder Communicatie en Stadspromotie, stelde donderdagmiddag 20 december de nieuwe LEDschermen in werking. De vergrote LEDschermen maken evenementen en activiteiten in Zoetermeer beter zichtbaar bij een groter publiek. ‘Miljoenen automobilisten die jaarlijks Zoetermeer passeren, laten we zien wat onze stad te bieden heeft op het gebied van leisure, waaronder onze uitzonderlijke sportaccommodaties en onze evenementen. Daarnaast willen we innovatieve toepassingen van ons bedrijfsleven presenteren. Zo kunnen we de automobilisten op de A12 interesseren voor de fantastische voorzieningen in onze stad om te recreëren, te werken en te wonen,” aldus Van Domburg.

Pilot geslaagd

De pilot met het LEDschermen startte in november vorig jaar en duurde een half jaar. Tijdens de pilotperiode is een relatief klein scherm van ongeveer 6 m2 gebruikt, dat is voorzien van energiezuinige leds. Uit de evaluatie is gebleken dat de schermen de verkeersveiligheid niet nadelig beïnvloeden. Rijkswaterstaat heeft naar aanleiding van de resultaten van de proef ingestemd met een permanente uitbreiding van de proef met grotere LEDschermen van ongeveer 18 m2.

-advertenties-

-goede doel-