Rob-Verbunt-Rapture-2012

Rob Verbunt- De mond

Rob Verbunt zet zich in Zoetermeer al lange tijd vol overgave in voor het vrijwilligerswerk bij stichting MOOI! en het VIP, vrijwilligers info punt. Maar daarnaast heeft hij nog een andere passie: fotografie. Na drie jaar keihard werken voor de foto opleiding studeert hij deze maand af. Zijn afstudeer project brengt passie weer op een heel andere manier in beeld.

Fotograaf Rob Verbunt heeft deze maand zijn diploma behaald voor de driejarige vakopleiding aan Fotoacademie Rotterdam. Hij is hiermee de eerste Zoetermeerder die afstudeert aan het instituut. Rob ving de studie aan in 2009 met hulp van zijn werkgever en deed vooral veel reportages en portretten voor zijn baas. Uiteindelijk studeert hij af als autonoom fotograaf, gericht op de kunsten. Verbunt studeert af samen met vijf andere beeldmakers. Aan de diplomering is een expositie verbonden die plaatsvindt tussen 19 en 23 december. De officiƫle opening en uitreiking van de diploma's, vindt plaats op vrijdag 21 december om 20.00 uur in galerie De Fruitvis, Rotterdam. Rob is reeds in gesprek met Zoetermeerse galeries om de eindexamenexpo in 2013 naar Zoetermeer te brengen.

Afstudeerproject 'Rapture/ De vervoering'

Rob Verbunt is een Zoetermeerse fotograaf met een basis in Den Haag en Rotterdam. Sinds 2005 bedrijft hij digitale fotografie die hij onder het pseudoniem Fairbuns voornamelijk gebruikt om zijn persoonlijke kijk op erotiek uit te drukken, waar het gaat om drift, lust en macht, liefde, schoonheid en verdriet. In zijn eindexamenproject Rapture neemt Rob de kijker mee in de interactie die hij heeft met zijn muze. Rapture toont een intieme serie beelden over het in vervoering raken, het bereiken en/of overgaan van grenzen en de dunne scheidslijn tussen gewenst en ongewenst, lust of onlust.

In Rapture staat het doorleven van het gefotografeerde door de fotograaf boven het beeldmaken voor de buitenwacht. Om de gewenste informatie bij het thema over te dragen naar de kijker is er gebruik gemaakt van pinholefotografie, lange belichtingstijden en van het mengen van licht met verschillende kleurtemperaturen.

-advertenties-

-goede doel-