IMG 1735c

IMG 1809cAl weken zijn 140 leerlingen van het Erasmus College bezig met het repeteren voor het Kerstconcert onderleiding van Martin Hierck. De leerlingen verzorgen niet alleen het vermaak op het toneel, maar ook achter de schermen zijn leerlingen te vinden die zorgen voor het licht en geluid. Elk jaar proberen de leerlingen er een voorstelling van te maken die zeer professioneel is en de bezoekers met het ware ‘’kerstgevoel’’ naar huis sturen.  Om de voorstelling zo professioneel te maken wordt er wel een bepaalde instelling van de leerlingen verwacht. Repeteren en wachten hoort erbij, maar met een biljarttafel en een massagestoel in de lerarenkamer is het best uit te houden.

Elke leerling wordt begeleid om zo het beste uit zichzelf te kunnen halen. Onderling helpen de leerlingen elkaar ook. Vier voorstellingen voor een zaal van 300 man staan is meer dan spannend en vooral als je voor de eerste keer meedoet. ‘’Ik vind het super leuk om mee te mogen doen’’ zegt de 13- jarige danseres Leah van der Burg die voor het eerst de sfeer van het Kerstconcert proeft. Ook voor leerlingen die al langer deelnemen aan het concert blijft het iets speciaals hebben.

IMG 1726c IMG 1730c

Zoals Niels Walta die onder de ervaren bassisten valt. ‘’ Ik ben er trots op dat ik elke avond voor 300 man mag staan’’.  Voor oud- leerlingen die vroeger ook meededen komen de kriebels spontaan op tijdens het kijken van de show. Zangeres Lisa Pennings kan dat wel begrijpen. ‘’ Ik zou er niet aan moeten denken om te moeten kijken, ik zou meteen op het podium willen springen en meedoen!’’

En misschien is dat ook wel de magie van het Kerstconcert  op het Erasmus College. Want leerlingen, leraren en oud-leerlingen die samen zorgen voor een prachtige voorstelling  is een mooie kerstgedachte.

De voorstellingen worden deze week gehouden op dinsdag, woensdag  en donderdagavond en vrijdagochtend op het Erasmus College.  Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de dinsdagavond . De kaarten zijn gratis af te halen bij het Erasmus College zelf.

Tekst: Kelly Need

Foto’s : Esther van der Burg

-advertenties-

-goede doel-