20121214 8415

Docent van Munster met het actiegroepje, vlnr Aarzo, Tirza, Robine, Tessa, Janneke en Suzanne

 

De 9e editie van Serious Request wordt van 18 tot en met 24 december gehouden in Enschede. Drie dj's laten zich opsluiten in het Glazen Huis en draaien onafgebroken platen en verzoekjes, zonder te eten. De dj's van 3FM focussen zich in 2012 tijdens SR12 in Enschede op 5,5 miljoen baby’s die ieder jaar onnodig sterven. Elke 6 seconden sterft er een baby.

Michiel van Munster is docent Wereldoriëntatie op het Erasmus College. Van Munster: 'Leerlingen willen vaak graag helpen, maar weten niet goed hoe ze het in hun eentje moeten aanpakken. We hebben in de klassen groepjes gemaakt, die samen ideeën gingen bedenken en uitwerken. Het moest natuurlijk wel binnen korte tijd haalbaar zijn, want we hebben nog maar één week school!' De meest ingewikkelde plannen werden dan ook maar voorlopig in de ijskast geparkeerd, voor nu hadden de leerlingen snel uit te werken en eenvoudige acties nodig!

De leerlingen waren niet verplicht om mee te doen aan de actie, maar in alle klassen van docent van Munster was er veel enthousiasme, ruim 90% van de leerlingen doet mee en probeert op zijn manier geld in te zamelen voor Serious Request. Het groepje van Suzanne, Tessa, Tirza, Janneke, Aarzo en Robine hebben hun actieplan al klaar: 'Wij gaan cupcakejes bakken en verkopen, honden uitlaten en statiegeld flessen ophalen'. Robine vult aan: 'Ik heb samen met mijn oma van fondant kleine baby's gemaakt, daar maak ik nog een dekentje bij en die ga ik ook verkopen!'.

Voor docent van Munster is de actie van dit jaar nog maar een klein opwarmertje, volgend jaar wordt het allemaal veel groter aangepakt! Van Munster: 'We willen een 24 -uurs actie houden volgend jaar, met continu muziek en workshops dans, toneel en zang in de school. De rector en veel docenten zijn al heel enthousiast, maar het is een hoop werk om te organiseren. Voor dit jaar waren we daarom te laat, maar als we nu doorzetten hebben we volgend jaar echt een mooie actie!'.

-advertenties-

-goede doel-