DSC 9047

CIMG3518Arjan is een echte vuurwerkliefhebber. Niet zozeer van een knalletje, maar van siervuurwerk. Samen met andere liefhebbers hebben zij de vuurwerksite: vuurwerkcrew.nl opgericht in 2006.

Wat de crew wil is dat alles over vuurwerk te lezen is. Arjan: "wij willen vooral het legale siervuurwerk in beeld brengen, discussies mogelijk maken en foto's en filmpjes kunnen plaatsen. Ook vinden wij het leuk om een agenda bij te houden, zodat iedereen weet waar er vuurwerk gedemonstreerd wordt."

"Veel mensen weten niet dat er in de zomer veel grote vuurwerkshows zijn. Veel echte liefhebbers komen dan vooraf aan de show samen om te praten over hun hobby. Dit zijn enorm leuke bijeenkomsten waar je oude bekenden weer terug ziet" zegt Arjan.

Het valt Arjan op dat er rond oud en nieuw veel negatieve aandacht is voor vuurwerk. Vooral in de media gaat het vaak over illegaal vuurwerk en slachtoffers die er gevallen zijn. Te vaak worden slachtoffers in verband gebracht met illegaal vuurwerk. Hij vat dit samen: "vuurwerk is natuurlijk gevaarlijk, maar als je er met gezond verstand mee om gaat is er niet veel aan de hand en kan iedereen er van genieten."

Een belangrijke tip van de vuurwerkcrew is om niet zomaar te bestellen via buitenlandse sites. De regels daar zijn anders dan die in Nederland. Sommige mensen laten vuurwerk vanuit andere landen per post thuis bezorgen. Dat is een groot risico omdat het vuurwerk hier niet legaal is. De politie houd deze verzendingen goed in de gaten en voor je het weet krijg je geen vuurwerk, maar een bon in de bus.

 

 

-advertenties-

-goede doel-