20121213 8406

Wethouder van Leeuwen mocht vandaag de kinderen van de Paulusschool alvast een exemplaar aanbieden van de Sport- en Cultuurcheque. Ze drukte de kinderen op het hart om deze ook vooral te gebruiken, want wat is er leuker dan lekker sporten of met kunst bezig zijn?

20121213 8401 Een aantal kinderen wilden gelijk demonstreren dat ze al op een sport zitten en lieten een paar mooie karate trappen zien. Maar ook als je al op een sport zit kan je de cheque inleveren bij je vereniging en korting krijgen op het lesgeld!
20121213 8403 20121213 8404

Alle Zoetermeerse kinderen die in 2004 geboren zijn, krijgen deze week een Sport- en Cultuurcheque thuisgestuurd om hen te stimuleren lid te worden van een sport- of cultuurvereniging. De cheque heeft een totaalwaarde van 100 euro die zij in 2013 kunnen besteden. De meerkosten van het lidmaatschap zijn voor het kind of gezin zelf. Gezinnen met een ZoetermeerPas kunnen, aanvullend op de sport- en cultuurcheque, de voordeelcheques van de ZoetermeerPas gebruiken om de meerkosten van hun lidmaatschap bij een vereniging te betalen.

20121213 8409
Na de uitreiking lekker aan de slag met het Warm Water Jeugdtheater
Wethouder Van Leeuwen: ‘Kinderen horen voldoende lichaamsbeweging te krijgen en kennis te maken met de wereld om ons heen. Dat hoort bij het opgroeien. Met de sport- en cultuurcheque kunnen kinderen op jonge leeftijd kennismaken met diverse sporten, kunst en cultuur en daarin hun talenten ontdekken. Bovendien wennen zij al vroeg aan het verenigingsleven en zien zij sport als vast onderdeel van hun weekprogramma. Kinderen blijven hierdoor langdurig sport, kunst en cultuur beoefenen of bezoeken.’

Na ontvangst van de cheques kregen de kinderen alvast een les in zang en dans door het Warm Water Jeugdtheater, als opwarmertje voor het uitkiezen tussen de vele leuke cursussen.

-advertenties-

-goede doel-