Rob-Verbunt-Winnaars-VIP-Speld-2012

Drie VIP Speld winnaars (vlnr Fatiha Abdous/ St. Piezo, Petra Goldberg/ Palet Welzijn en
Jos Hulst/ Rode Kruis) samen met burgemeester Aptroot

 

Rob-Verbunt-Winnaar-1e-prijs-Gem-Vrijw-Prijs
De Winnaars van de Gemeentelijke prijs, vrijwilligers bij Hospice Zoetermeer.

Vrijwilligers zorgen er in vele organisaties voor dat de zaak blijft draaien. Belangeloos zetten zij zich in voor sport of cultuur. Woensdag werden deze vrijwilligers die meestal op de achtergrond blijven eens in het zonnetje gezet bij de uitreiking van de Gemeentelijke Vrijwilligersprijs en de VIP Spelden. Burgemeester Aptroot was hierbij aanwezig en bedankte alle vrijwilligers voor hun inzet.

De Gemeentelijke Vrijwilligersprijs werd dit jaar uitgereikt aan Hospice Zoetermeer, Hospice Zoetermeer biedt zorg en ondersteuning aan mensen in de laatste fase van hun leven. Zij doet dit door vrijwilligers in te zetten in de thuissituatie of door zorg te bieden in het Hospice.

De drie VIP spelden gingen naar: Fatiha Abdous van Stichting Piezo, Petra Goldberg van Palet Welzijn en Jos Hulst van het Rode Kruis. Maar onverwacht werd nog een vierde speld uitgereikt, en wel aan Yvonne Bink. Yvonne kon eigenlijk niet genomineerd worden omdat zijzelf in de jury zat, maar buiten haar om is besloten haar toch voor te dragen voor een extra VIP speld.

Yvonne Bink is een ambassadrice voor het vrijwilligerswerk. Met haar sociale bewogenheid en enthousiasme vervult ze echt een voorbeeldfunctie.

Al 24 jaar is Yvonne bestuurslid van Groei & Bloei en sinds de oprichting in 2006 is Yvonne betrokken bij de Wmo-raad. De jury ontving nooit eerder een voordracht voor één van haar leden en besloot deze uitzonderlijke situatie aan te grijpen om een uitzondering te maken en Yvonne een zeer welverdiende VIP-Speld toe te kennen. 

Het Vrijwilligers Info Punt, of kortweg VIP, is hét punt voor vrijwilligerswerk in Zoetermeer. Het VIP brengt potentiële vrijwilligers en organisaties bij elkaar. Dit doen zij het liefst door persoonlijke bemiddeling, dit vergroot de kans op een geslaagde bemiddeling.

 

-advertenties-

-goede doel-