molen-verbouwing
molen-verbouwing2Molen De Hoop wordt deze maand hersteld, de stelling rond de molen was dringend aan vervanging toe. De wieken van de molen kunnen voorlopig nog niet draaien, maar de molen kan dankzij een electromotor wel blijven malen. Het verse molenmeel blijft dus gewoon te koop!
Laat u zich niet afschrikken door de hekken rond de molen: tijdens de verbouwing is de molenwinkel gewoon open, elke vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur.
Rondleidingen zijn deze maand helaas niet mogelijk doordat de stelling niet toegankelijk is.

De huidige stelling is bij de restauratie in 1984-1985 nieuw aangebracht. Bij herstel aan de stelling in 2010, bleek dat verschillende planken op de koppen door houtrot waren aangetast. Noodreparaties zorgden voor veiligheid, maar structureel herstel kon niet al te lang worden uitgesteld. Alle vrijwiligers rond Molen de Hoop waren dan ook heel blij toen de opdracht voor reparatie kon worden verstrekt!

Alles bij elkaar werd een vrachtwagenlading hout naar boven gehesen. Met een gecombineerde vrachtwagen / hijskraan wordt alles aangevoerd en bovenop de stelling gelegd. Omdat alleen de loopplanken vervangen dienen te worden, is het niet nodig om een complete steiger onder de stelling te bouwen. De herstelwerkzaamheden vorderen goed en de molen komt er weer tiptop uit te zien!

molen-verbouwing3

Alle foto's afkomstig van Stichting Molen De Hoop

-advertenties-

-goede doel-