Bé Emmens 2 - CopyrightFOTOFLEXNL

De Gemeenschappelijke Regeling (GR) Bleizo en de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer zijn zeer teleurgesteld door het besluit van Provinciale Staten van Zuid-Holland om de komst van een Factory Outlet Center Bleizo te blokkeren.

“Onbegrijpelijk en onverstandig” is de reactie van Bé Emmens, voorzitter van het dagelijks bestuur van Bleizo.

De stimulans die een Outlet Center heeft voor de economie en werkgelegenheid kan de regio ontzettend goed gebruiken. De GR Bleizo gaat nu op zoek naar een andere invulling voor deze unieke locatie.

“We hebben ons samen met vele andere partijen enorm ingespannen om Provinciale Staten te overtuigen van de kansen die het Outlet Center Bleizo biedt voor de regio. De werkgelegenheid die een Outlet Center samen met andere nieuwe ontwikkelingen oplevert, kunnen we in deze tijd heel goed gebruiken. Uit onderzoeken en ervaringscijfers in andere regio’s blijkt dat de komst van een outlet juist extra kansen (bezoekers en potentiële kopers) biedt aan de dorps- en stadscentra in de buurt. Deze impuls lopen we met dit besluit van Provinciale Staten mis”, aldus Bé Emmens.

Nieuwe initiatieven De GR Bleizo gaat op zoek naar een andere invulling van deze unieke locatie in de Randstad. Van belang is dat deze invulling zorgt voor hoge bezoekersaantallen, waardoor ook het NS-station door kan gaan.

Zoetermeer-vlagBé Emmens: “We kijken voor de vervoersknoop samen met onze partners, zoals het Stadsgewest Haaglanden, hoe we nu verder kunnen. Daarnaast zullen we er alles aan doen om de gebiedsontwikkeling Bleizo door te zetten met ontwikkelingen als AdventureWorld en het TranSportium. We hopen dat de provincie met het schrappen van zo’n kansrijk project als het Outlet Center Bleizo ons wel verder ondersteunt bij het realiseren van de verdere ontwikkelingen.”

 

 

-advertenties-

-goede doel-