Wapen-provincie-Zuid-Holland

Wapen Provinciale Staten Zuid-Holland

De Haagse Hogeschool (HBO), ROC Mondriaan en ROC ID College ondersteunen de komst van het Factory Outlet Center (FOC). Zij vragen in een brief aan de Provinciale Staten van Zuid Holland aandacht voor de voordelen van de komst van het Outlet Center, het station Bleizo en extra voorzieningen zoals het Transportium voor onderwijs en sport.

De hogescholen hebben begrip voor de zorgen van de lokale middenstand over het wegvallen van banen bij de komst van het FOC, maar zien voor het onderwijs en de sport veel kansen. Zo zorgt het Centrum voor veel stage- en leerwerkplekken. Leerlingen kunnen op de werkvloer van het FOC of bij toeleveranciers zoals horeca, relevante ervaring opdoen. Het gaat bijvoorbeeld om de opleidingen Handel, Administratie, Modevakschool, Horeca of Techniek.

De Haagse Hogeschool verzorgt HBO-opleidingen in de Innovatiefabriek op nog geen 400 meter hemelsbreed van het toekomstige (trein) station. De Innovatiefabriek herbergt in 2013 drie lT-opleidingen waar dagelijks zo’n 500 studenten naar toe komen. De opleiding Business IT & Management werd onlangs door de Keuzegids HBO Voltijd 2013 tot beste IT-opleiding van Nederland uitgeroepen. Komend jaar verplaatst de Haagse Hogeschool ook het lectoraat Cybersecurity & Safety naar de huisvesting van de Academie aan de Bleiswijkseweg.

De studenten van deze opleidingen profiteren natuurlijk van het station. Het vergroot het verzorgingsgebied van de opleiding aanzienlijk. Dat is belangrijk, omdat deze gerichte lTopleidingen in Nederland nog altijd schaars zijn.

Zwembad ‘het Keerpunt’ en TranSportium

In het Van Tuyllpark, 800 meter van het geplande Bleizo station, ligt Aquapark Het Keerpunt. De onderwijsinstellingen binnen Zoetermeer, het ROC ID College, ROC Mondriaan en de Haagse Hogeschool willen hier een uniek project starten. Een scala van opleidingen komt hier in beeld, van sport (Sport en Bewegen, ALO, fysiotherapie), wellness, zorg, veiligheid,horeca en techniek. Natuurlijk zijn ‘het Keerpunt’ en alle andere sportaccommodaties in het Van Tuyllpark gebaat

bij de komst van het F0C en het station. Onderwijs en sport komen hier samen.

-advertenties-

-goede doel-