DSC09488

Initiatiefnemers van het Dickens festijn: Robbert Roos, Jori Veldhuizen en Gerard Zijlstra

 

Vanavond staat de hele Dorpsstraat in het feestelijke licht van duizenden kaarsjes op Kaarsjesavond, maar vrijdag en zaterdag is er alweer een nieuw evenement in de straat!

Dickens in de Dorpsstraat wordt mogelijk gemaakt door drie partijen die zich samen sterk hebben gemaakt voor een sfeervol en gezellig evenement in de Dorpsstraat. Initiatiefnemers Gerard Zijlstra (Greg & Baud ) Jori Veldhuizen ( Circus Nevermind ) en Robbert Roos ( WV Dorpsstraat ) zijn er helemaal klaar voor.

Dorpsstraat-DickensfestijnRobbert Roos: “Begin dit jaar kwamen Gerard Zijlstra en ik elkaar tegen op een bijeenkomst en ontstond het idee voor een thema weekend in Dickens stijl. Gedurende het jaar werden de plannen concreter en begon het thema langzaam vorm te krijgen.” Gerard vult aan: ”De verschillende dans, zang en theatergroepen moesten nieuwe acts en nieuwe liedjes instuderen die aansluiten bij het thema Dickens. Dat is niet in een paar dagen gebeurd.”

Een eerder samenwerkingsverband deze zomer zorgde ervoor dat Jori Veldhuizen van circus Nevermind aan het gezelschap werd toegevoegd. Tijdens het weekend kan het publiek genieten van zijn steltlopers en jongleurs met heuse brandende fakkels. In totaal worden niet minder dan zo'n 75 acteurs op de been gebracht, geheel in Dickens stijl. Deze zullen op verschillende locaties in de Dorpsstraat hun dans, toneel, drama en zang acts ten uitvoer brengen.

Robbert Roos, manager van winkelcentrum Dorpsstraat en mede verantwoordelijk voor de inbreng van nieuwe ideeën is erg enthousiast. De Dorpsstraat leent zich prima voor het thema met z'n klassieke panden en geveltjes. En nu de straat aangekleed is met nieuwe winterbeplanting in de bloembakken en de prachtige feestverlichting ontstoken is, zijn de ondernemers in de Dorpsstraat helemaal klaar om het publiek te trakteren op een schitterend nieuw sfeerevenement. “Waar anders dan in de Dorpsstraat in Zoetermeer”, aldus een trotse Robbert Roos, Gerard Zijlstra en Jori Veldhuizen.

 

Locaties: Hovestein, Dorpspleintje / naast Zoetelaar, Oude Kerk, Steeg 1892

Vrijdag 14 december 19.00 tot 21.00 uur

Zaterdag 15 december 13.00 tot 16.00 uur

-advertenties-

-goede doel-