20121209 131705

Tico verwijnt bijna achter de berg te herstellen schoenen...

 

Gezinnen die mede afhankelijk zijn van de voedselbank in Zoetermeer hebben een steuntje in de rug gekregen. Meesterschoenmaker Tico Roozendal heeft voor hen gratis schoenen hersteld.

 Zondag 9 december 2012 was het om 08.00 uur ’s morgens al druk in Tico’s nieuwe schoenmakerij op het winkelcentrum Oosterheem.  Voor het vijfde jaar op rij heeft Tico gratis schoenen gerepareerd voor klanten van de voedselbank.  De verhuizing van zijn zaak naar een ander winkelcentrum is dus geen belemmering voor Tico om door te gaan op de ingeslagen weg. Betrokken ondernemen op een praktische manier ingevuld met acties en activiteiten voor buurtjongeren, zieke kinderen via de stichting DaDa en klanten van de voedselbank. Ook in het winkelcentrum Oosterheem!

 Dit jaar waren er geen 120 tegoedbonnen, zoals vorig jaar, maar liefst 191 bonnen uitgedeeld. Hieruit blijkt een groeiende behoefte. Elke bon gaf recht op gratis reparatie van maar liefst twee paar schoenen. De eerste “klanten” stonden om 08.00 uur al voor de deur en ook de rest van de ochtend bleef het druk.

 Tijdens het wachten kwamen de verhalen los en maakten mensen gebruik van de gelegenheid om niet alleen hun schoenen te laten herstellen maar ook even hun hart te luchten.

 “Wat deze dag echt bijzonder maakt is dat ik vandaag enorm geholpen ben door zes van de jongens die ik bij mijn oude winkel aan het winkelcentrum Buytenwegh  in hun vrije tijd heb geholpen om hun eigen schoenen te repareren.”  vertelt Tico. “Dat is iets dat echt een groot compliment waard is. Hoezo hangjongeren, hoezo lastig? Deze jongens hebben het hart op de goede plek. Ik ben enorm trots op ze!”

Meesterschoenmaker Tico is winnaar van zowel een bronzen als zilveren prijs bij internationale vakwedstrijden en gevestigd in het winkelcentrum Oosterheem te Zoetermeer.

 

 

-advertenties-

-goede doel-