tegen-zinloos-geweldAfgelopen weekend is er geen voetbal gespeeld vanwege de tragische gebeurtenis afgelopen zondag in Almere. De grensrechter, Richard Nieuwenhuizen overleed deze week na te zijn gemolesteerd door een aantal jeugdspelers.

Alle voetbalverenigingen hebben vorige week een brief ontvangen van de KNVB, waarin staat dat zij hebben besloten om alle wedstrijden in het amateurvoetbal niet door te laten gaan. Dit om stil te staan bij dit vreselijke voorval.

Ook bij de voetbalverenigingen in Zoetermeer is er geschokt gereageerd.

De leden van DWO zijn bijeen geweest en er is een toespraak gehouden door het bestuur, welke werd afgesloten met een minuut stilte. Ze hopen van harte dat door de dood van Richard Nieuwenhuizen er meer respect  getoond gaat worden naar de tegenstander, scheidsrechter, grensrechter, maar bovenal gewoon naar elkaar.

Ook FC Oosterheem schenkt op hun website aandacht aan het overlijden van de grensrechter.  Zij zullen gezamenlijk gaan bespreken hoe zij dit soort incidenten in de toekomst kunnen voorkomen.

Het bestuur van FC Zoetermeer heeft, naast het stilleggen van de wedstrijden, op gepaste wijze stilgestaan bij deze gebeurtenis.

Maar niet alleen bij de voetbal is men ontdaan. Bij verschillende sportverenigingen in Zoetermeer is stilgestaan bij dit drama. Handbalvereniging Gemini heeft hun spelers opgeroepen om een minuut stilte te houden voor de wedstrijden uit respect voor de door zinloos geweld omgekomen Richard Nieuwenhuijzen.

Ook waterpolovereniging SG WZC hield een minuut stilte en er is een verklaring voorgelezen die is opgesteld door de directeur van het KNZB.

Korfbalvereniging Phoenix meldt er naar te streven om in samenwerking met de KNKV en alle andere korfbalverenigingen te komen tot een gezamenlijke en duurzame aanpak, zodat gebeurtenissen zoals het afgelopen weekeinde niet meer voor zullen komen. Ook roepen zij op hun website alle sporters in Nederland op om met respect om te gaan met de vrijwilligers, die hun functie in de sport uitoefenen.

Wendy Vroedsteijn

-advertenties-

-goede doel-