20121209 8137

Op de vroege ochtend werd 9 december het gezellige en intieme theater van 1892 Eten & Drinken  gevuld met nieuwsgierige mensen , pers en familie die allemaal even benieuwd waren wie na al die weken stemmen werven de Publieksprijs Kunst & Cultuur in ontvangst mocht nemen. De winnaar gaat naar huis met een bedrag van 1000 euro en Het bronze visdiefje wat was gemaakt door kunstenares Fieke Hordijk. 

Het rijtje van genomineerden was indrukwekkend en maakte de keuze er niet makkelijker op. Les ook ons vorig artikel. De genomineerden werden één voor één door presentatrice Margreet van Driel op het podium geroepen. Na een kort interview lieten zij zien waarvoor zij zijn genomineerd.

Als eerst was Milan van Weelden aan de beurt.

Milan is genomineerd door zijn doorbraak in de musicalwereld. Hij ontving onlangs nog een musical award voor aanstormend talent en zal dit jaar de hoofdrol als Kapitein Haak in de internationale muscial Peter Pan vertolken. Met het prachtig gezongen The impossible dream schudde hij de hele zaal wakker. Als je het voor mekaar krijgt om s’ochtends om 11 uur zo’n stem te hebben dan verdien je het om een van de genomineerden te zijn !

20121209 8073

20121209 8079

In het buitenland is hij al meer dan bekend maar dit DJ talent komt gewoon uit Zoetermeer . DJ Sandro Sylva was de volgende genomineerde die zich aan het publiek mocht voorstellen.

Hij liet een kort introductie filmpje zien van de vele evenementen en feesten waar hij zijn muziek laat horen. Hij wordt al omschreven als de nieuwe Armin van Buuren en maakte naam met het nummer ‘’Epic” dat hij samen met Quintino produceede. ‘’Epic’’ kwam in de Nederlandse Top 40 als de Single Top 100 op nummer 1.

Maar Zoetermeer barst niet alleen van het muzikale talent. De 2 jonge digital natives Rowan Bink en Jasper Weyne waren ook 2 goede kanshebbers voor de Publieksprijs.  Wat begon met een maatschappelijk stage liep uit tot een curcus waar zij jongeren motiveerde en een ware robotics –wedstrijd organiseerde. Hier lieten Rowan en Jasper een filmpje van zien zodat het publiek een goede indruk kreeg van wat er nu allemaal bij komt kijken. 20121209 8094

20121209 8103 Van muziek en techniek ging het over naar weer iets heel bijzonders. Jori Veldhuizen is een naam die bij vele Zoetermeerders al bekend  in de oren klinkt. Jori is het gezicht van Jeugdcircus Nevermind waar hij zelf ook docent is. Ook Jori liet een filmpje zien waarin kort werd beschreven wat Jeugdcircus Nevermind voor hem betekende. Daarna deed hij dat gene waar het allemaal voor hem mee begon : Trucs. Als snel kreeg hij de hele zaal enthousiast met zijn show. Van kegels gooien in de lucht tot een bowlingbal uit een boek toveren , Jori doet het allemaal met een vanzelfsprekend gemak.  Al met al een waardige kanshebber voor de Publieksprijs.

En ‘’last but not least’’ werd het podium overgenomen door een dame die met haar dansen de hele zaal wist te betoveren.  Esther van der Burg maakt het Iers dansen tot een ware kunst. Dit jaar is zij voor de derde keer op rij kampioen vaste land Europa geworden en ze is alweer vastberaden dit voor de 4e keer te worden. Aan ambitsies ontbreekt het Esther niet want ,dit jaar wil zij niets liever dan de top 50 halen op de Worlds in Boston. Esther van der Burg , onthoud u die naam want u zult nog veel van haar gaan horen ! 20121209 8108

 ‘’ Meedoen is belangrijk dan winnen ‘’ waren de wijze woorden van wethouden van cultuur Hans Harig. ‘’ Het gaat om het enthousiastme waarmee deze mensen bezig zijn’’.  En dan was het tijd voor het moment waarin bekend zou worden gemaakt wie de winnaar werd van de Publieksprijs Kunst& Cultuur. En dat was niemand minder dan … Jori Veldhuizen ! Jori was verrast maar ontzettend blij. Wat Jori precies met het geld bedrag gaat doen weet hij nog niet precies maar wel dat het ten goede komt van Jeugd Cirus Nevermind.

Jori, namens het team van Zoetermeer actief willen wij jou van harte feliciteren !

Door : Kelly Need

20121209 8130

Foto: Jori Veldhuizen, winnaar publieksprijs 2012

 

 

-advertenties-

-goede doel-