DSC09282

Dorpsstraat in feestverlichting, Foto: R.A.Roos.

 

stadskerstboomEen van de sfeervolste evenementen van het jaar is de Kaarsjesavond in de Dorpsstraat. De duizenden lichtjes die in de etalages ontstoken zullen worden hullen de Dorpsstraat in een feeërieke sfeer. Door de ondernemers wordt u op diverse plaatsen warme chocolademelk en rumpunch aangeboden.

Dit jaar wordt Kaarsjesavond gehouden op dinsdagavond 11 december. De avond begint bij de Grote Dobbe, waar burgemeester Aptroot om 18.30 uur de kerstverlichting in de Stadskerstboom zal aansteken.

De Stadskerstboom wordt verankerd op een ponton in de plas. De boom met een hoogte van 18 meter bestaat uit een frame waarin 39 Abies Nordmandia kerstbomen van vier meter en één van zes meter zijn verwerkt. De boom wordt opgetuigd met ledlampjes die de Grote Dobbe sfeervol zullen oplichten. De kerstboom blijft tot en met 6 januari 2013 in de Dobbe staan.

Een kraal voorzien van hooi en stro met schapen, ezel en een kalfje maken de kerstsfeer compleet. Naast de dieren staat het kraampje met de geleurde lampionnetjes die gratis aan de aanwezige kinderen worden uitgedeeld.

Ook de historische korenmolen De Hoop in de Eerste Stationsstraat, één van de weinige rijksmonumenten in Zoetermeer, doet hieraan mee. De molenwinkel is op 11 december geopend van 19:00 tot 21:00 uur. Bij de sfeervol verlichte molen kunt u genieten van glühwein, chocolademelk en kerstkransjes. Er klinkt kerstmuziek en vanaf 19:45 zingt het bekende Zoetermeerse koor “De Paradijsvogels”.
Dit jaar kunt u ook heerlijke, verse oliebollen bij ons proeven èn kopen. En voor de zelfbakkers is er als naturlijk weer onze beroemde oliebollenmix te koop.

Programma

18.00 uur Kinderen kunnen gratis een lampion uitzoeken met lichtje bij de kraam op de Markt.

18.20 uur Toespraak Burgemeester Aptroot

18.30 uur Met bootje naar het ponton en ontsteken van de lichtjes

18.45 uur Kinderen met lampionnen begeleiden burgemeester via Marseillepad naar de Dorpsstraat tot aan de Hervormde kerk.

19.00 uur Start ‘Kaarsjesavond’ in de Dorpsstraat en einde tocht met kinderen. Aansluitend zal burgemeester Aptroot de nieuwe kerstverlichting in de boom bij de Hervormde kerk in de Dorpsstraat aan doen.

-advertenties-

-goede doel-