wintermarkt2

Afgelopen zaterdag was er weer een heel gezellige wintermarkt in het activiteitencentrum aan de Bijdorplaan, georganiseerd door Palet Welzijn. Alle activiteitengroepen die gebruik maken van de  ruimtes mochten zich presenteren en eventueel hun eindresultaten verkopen. Het aanbod was zeer divers. De Sweet bee quilt groep maakt bijvoorbeeld mooi patchwork en quilts van diverse stoffen. Zij verkochten hun zelfgemaakte prachtige tassen, leuke kleine tasjes, kerstquilts, mooie borduurwerken en mapjes, kussens of kaarsen  met een mooi versierd luciferdoosje, kaarten, etc.

Vorig jaar is het idee geopperd om de opbrengst van de verkoop te schenken aan stichting www.wassenaarsteuntafrika.nl, die hulp biedt in Kenia. Betty Straatman, oprichtster van de stichting, en enthousiast quilt maakster ging zelf naar Kenia om ervoor te zorgen dat het geld goed besteed zou worden. De opbrengst was in 2011 € 275,-. Het bedrag werd bestemd voor nieuwe toiletgebouwen voor meisjes van een lagere school met 1400 leerlingen, die in oktober 2011 door hevige regenval waren ingestort.

Door Aqua for All werd het bedrag verdubbeld. Er staat nu een nieuw, beter gestut gebouw voor de meisjes met acht deuren. Toen Mevr Straatman  de school begin november bezocht was het gebouw bijna klaar.

Dit jaar kwam er helemaal geen regen. De watertanks waren leeg, en de gewassen verdroogden. De quiltdames van ”Sweet bee” besloten om ook dit jaar de opbrengst van de verkoop te schenken aan de kinderen in Kenia.  

popje Maartje kraaltjes

Er waren weer prachtige werkstukken en klein patchwork. Een extra leuke actie was het raden van de naam een popje in een reiskoffertje ( Maartje) en het raden van het aantal kraaltjes op een prachtig borduurwerk (258).  De totale opbrengst was nu € 408,50. Een nog mooier resultaat. De prijzen zijn al afgeleverd en de opbrengst zal gaan naar de actie voor schoolmaaltijden voor de kinderen in Kenia.

-advertenties-

-goede doel-