zoetermeer-wapenAfgelopen maandag heeft het Georganiseerd Overleg (GO) van vakbonden van de gemeente Zoetermeer en aannemer A. Bunnik b.v. het sociaal plan voor de 37 medewerkers van Stadsbeheer Uitvoering (SBU) ondertekend. Het plan bevat een werkgarantie voor tien jaar die CAO-verschillen overbrugt voor de medewerkers.

Daarmee is de belangrijkste voorwaarde voor uitplaatsing van SBU ingevuld. In december vergadert de raad verder over dit onderwerp.

Al eerder werd bekend dat de voorkeur voor de overname van personeel, werk en materieel van SBU de aannemer A. Bunnik b.v. is. Het bedrijf lijkt de beste omgeving te bieden voor de SBU-medewerkers in werkzaamheden, bedrijfscultuur en werkwijze van het bedrijf. Als de gemeenteraad akkoord gaat met de uitplaatsing, tekent de gemeente eind dit jaar het definitieve contract met Bunnik b.v. Naar verwachting gaan de medewerkers per 1 januari 2013 over naar de nieuwe werkgever.

 Aanleiding

In juni 2011 heeft de gemeenteraad van Zoetermeer een motie aangenomen waarin zij het college opdracht heeft gegeven om te starten met de voorbereidingen voor de uitplaatsing van SBU naar een marktpartij. Uitplaatsing draagt bij aan de bezuinigingen die de gemeente moet doorvoeren.

-advertenties-

-goede doel-