Conceptontwikkelaar Local gaat in opdracht van vastgoedbelegger Syntrus Achmea het kantoorpand op het Plein van de Verenigde Naties op een duurzame manier renoveren.  Dit houdt in dat men anders moet denken dan bij standaard renovaties. Zo is het in tweeën verdeelde pand tot één geheel gemaakt om de verbondenheid tussen medewerkers te verbeteren.  Ook wordt er heel erg op gelet wat er met de bestaande materialen gebeurt. ‘’Om zo duurzaam mogelijk te kunnen renoveren behouden wij 70% van de materialen en van de overige 30% wordt 98% gerecycled. Deze renovatie zorgt ervoor dat het pand , wat onder energielabel A komt te staan , niet alleen meer waarde krijgt voor de eigenaar maar juist ook voor de gebruiker”, aldus Phlip Boswinkel van Local.

mandela2006


Foto links: Het gebouw in 2006. Uit het archief van
J. Verstrate

20121204 7746

Foto boven: Wethouder B. Emmens op werkbezoek

Foto's beneden: De mannen die het zware werk verrichten

20121204 7791 20121204 7740

Enorme impuls voor de economie

Met deze renovatie denken Local , Dunea , Sytrus Achmea en kantoor specialist Heembouw drie vliegen in een klap te vangen. Zo voorkomt het renoveren van oude panden naar nieuwe ruimtes, het leegstaan van panden. De renovatie van de panden levert zo’n 50.000 manuren op en geeft dus de economie een enorm impuls. ‘’Het was echt een bewuste keuze die past bij de duurzame en maatschappelijke doelstellingen van onze organisatie”, aldus Wytze Boonsma van Dunea. Dunea heeft ook veel rekening gehouden met haar werknemers wat betreft de locatie van het nieuwe kantoor. Zo is er een postcode check gedaan en wilden zij een goede infrastructuur voor de werknemers.

20121204 7831

 

 

 

 

 

 

Wethouder Emmens onthuld onder grote
belangstelling het enorm doek aan de gevel
van het nieuwe, duurzame, Dunea kantoor.

 

 

20121204 7830

 

 

De renovatie van het oude pand geeft de gemeente Zoetermeer een stimulans om het gebied rondom het toekomstige Dunea kantoor aan te pakken. “De aanpak van het plein stond al langer op ons verlanglijstje maar door de crisis hadden andere zaken prioriteit”, aldus wethouder Emmens.

Het duurzame pand zal eind volgend jaar te bewonderen zijn op het Plein van de Verenigde Naties,vlak bij de Mandelabrug in Rokkeveen.

 

Door: Kelly Need

artist impressie kantoorpand Dunea

 

-advertenties-

-goede doel-