Sinterklaas-PCP-2012-18

Sinterklaas PCP 2012-07Woensdag 28 november stond Castellum Palensteyn vanaf 11 uur de hele dag in het teken van Sinterklaas. Mariëtte van Leeuwen (wethouder Jeugd) gaf de aftrap samen met haar twee dochters. Ruim 300 kinderen, hun ouders en ouderen uit Palensteyn bezochten de goedheilig man. De gezamenlijke organisaties uit Castellum Palensteyn hadden een programma samengesteld met voor elk wat wils.


Ouderen uit de wijk Palenstein werden ontvangen voor een lunch met verse snert, linzensoep en (rogge)brood. Toneelgroep Tintel verzorgde de Sinterklaasvoorstelling ‘crisis in de pepernootfabriek’. Gelukkig liep dat goed af zodat de ontmoeting met Sinterklaas geen gevaar liep. Vervolgens waren er warme chocolademelk, pepernoten en mandarijnen, werd er geschminkt, werd voorgelezen door voorleespieten van de Zoetermeerse Voorleesexpress en konden kleine pietjes meedoen met de Pietengym. Ook de jongeren werden niet vergeten. Aan het eind van de dag en avond was er voor hen een pakjesspel en een filmvoorstelling van de Nederlandse horrorfilm Sint.

Sinterklaas PCP 2012-42 Sinterklaas PCP 2012-24

Meerdere partijen hebben de handen ineen geslagen om er een mooi Sinterklaasfeest van te maken: MOOI!, Palet Welzijn, Middin, stagiaires van ROC- ID College en ROC Mondriaan de gemeente Zoetermeer en de vele vrijwilligers. De organisatie van de voorstelling lag in handen van Stichting Piezo.

-advertenties-

-goede doel-