20121203 7725

Kinderopvang De Drie Ballonnen uit Zoetermeer is in de projectgroep ‘Zijn wie je bent’ vanaf juli dit jaar bezig geweest met de ontwikkeling van een spel. Dit spel bevordert het ‘zelf bewust zijn’ en schept een band tussen de spelers. Het is leuk om te spelen van jong tot oud en is door een onafhankelijke jury becijferd met een 9,5 voor originaliteit en een 9 gemiddeld voor het spel.

Tijdens de kick off van het spel ‘Staan als een boom’, speelden de BSO kinderen van de Drie Ballonnen het spel samen met hun opa’s en oma’s. De hele aula van basisschool de Tjalk in De Leijens zat vol, met meer dan 60 enthousiaste grootouders en hun kleinkinderen. De kinderen hadden op de BSO al een keertje geoefend met het spel en konden zo mooi wat regels aan opa en oma uitleggen.

20121203 7727

20121203 7705

Het spel slaat een brug van oud naar jong, de Wethouders van ouderen, Klaas Jan de Jong, én van jeugd, Mariëtte van Leeuwen waren beide aanwezig. Zij kregen van Silvia Romijn, algemeen directeur bij De Drie Ballonnen, allebei een spel mee om oud en jong te laten kennis maken met het leuke ‘Staan als een boom’.  Wethouder de Jong: ‘Zoetermeer is een jonge stad, maar er komen wel steeds meer ouderen bij. Het mooiste is als de ouderen in contact blijven met jongeren, zoals ik hier voor me zie gebeuren!’.

20121203 7711 20121203 7714

De kinderen van de BSO hebben meegeholpen om het spel te testen en nóg leuker te maken. In het spel verzamelen de kinderen Zaaigoed, dit zijn boodschappen die de kinderen meekrijgen om te kunnen groeien en zich ontwikkelen. In een speelse omgeving voeren de kinderen leuke opdrachten uit, geven en ontvangen complimentjes, vragen hulp en leren goed samen werken. Allemaal zaken die je kunnen helpen om in je eigen kracht te komen en te gaan staan als een boom.

Alle kinderen van de BSO's van De Drie Ballonnen krijgen dit spel ‘Staan als een boom’ voor Sint Nicolaas. Ook de basisscholen in Zoetermeer krijgen een spel om samen in de klas te spelen. Er gaan naar aanleiding hiervan rond de 1000 spellen uit in alle wijken van Zoetermeer.

Het spel ‘Staan als een Boom’, is ontwikkeld voor kinderen vanaf 4 jaar. De jongste kinderen kunnen al prima meespelen, al zullen zij af en toe geholpen moeten worden met het lezen van de opdrachtkaartjes.

20121203 7729

Kinderen leggen zélf de spelregels uit in het volgende filmpje:

 

Het spel is te bestellen op deze website:  www.zijnwiejebent.nu

-advertenties-

-goede doel-