sh-stadhuisIets verloren of gevonden? Meld het nu bij de gemeente!
Vanaf 3 december horen de meldingen over verloren of gevonden voorwerpen bij de gemeente thuis. De dienstverlening, die voorheen bij de politie lag, is vanaf nu gewijzigd. Volgens de wet moet de vinder een gevonden voorwerp zo snel mogelijk melden. Dit kan gemakkelijk digitaal op www.zoetermeer.nl maar ook via de Digicorner in het Stadhuis.


Wat men vindt, mag men – na melding ervan – thuis bewaren. Als na een jaar het voorwerp niet is opgehaald, wordt het eigendom van de vinder. Welke waarde het ook heeft. Wanneer het voorwerp bij het Stadhuis of de wijkpost is afgegeven, is het anders. Alleen als het gevonden voorwerp meer waard is dan € 450,- en het na een jaar niet is opgehaald, dan mag de vinder het ophalen.
Zoeken naar een match
Alle meldingen over verloren of gevonden voorwerpen houdt de gemeente bij. Op de website komt later een lijst van ingeleverde voorwerpen te staan. Waar mogelijk brengt de gemeente de vinder en degene die iets verloren heeft met elkaar in contact. Per jaar worden circa 780 gevonden voorwerpen in Zoetermeer aangeboden.

 

Verloren en gevonden voorwerpen digitaal melden

Om digitaal melding te maken van verloren of gevonden voorwerpen gaat u naar de digitale balie van de gemeente, verloren en gevonden vindt u onder het kopje 'Overheid'. Hier kunt u doorklikken naar het meldingsformulier: www.zoetermeer.nl/digitale-balie/overheid

-advertenties-

-goede doel-