20121130 7555

Kijk, zó moet de hoge blokkering!

 

De leerlingen van karate vereniging Tomo no Kai lieten de Sint zien hoe je jezef kan verdedigen. Dit is in deze tijd wel handig, want wat nu als boeven de pakjes komen stelen? Terwijl de sint vol interesse toekeek, moesten de Pieten leren blokkeren en schoppen.

20121130 7516Elk jaar wordt er bij Tomo no Kai gehoopt dat Sinterklaas ook dit jaar even langs kan komen. Voordat het zo ver is, krijgen zij een zwartepieten training. Ze moeten met pakjes een heel parkoers afleggen, hun lenigheid testen met het spel Twister en geblinddoekt karatebewegingen uitvoeren.

Wanneer de Sint en Pieten toch weer door de deur stappen, is iedereen blij dat hij even de aandacht krijgt van de Sint. Pèpe heeft voor het eerst zijn schoen gezet, Lindsay heeft meegedaan aan het NK en de meester heeft een stoomboothoed op. Sinterklaas heeft voor ieder verhaal even tijd.

Dan gaan twee jeugdleden van de vereniging de Pieten trainen. Te beginnen met buigen voor elkaar, zoals dat hoort bij karate. Dan de ronde trap. Maar wat is dat? De Pieten doen alles verkeerd. Ze draaien als je stil moet staan en schoppen zo raar. Zelfs een hoge blokkering gaat niet goed. De meester stelt de Sint voor om de Pieten in de zomervakantie naar Nederland te sturen voor een spoedcursus. De leeringen willen dan heus wel komen helpen. Maar Sint schudde zijn hoofd en zei: "Dan heb ik de Pieten nodig om kadootjes in te pakken".

Bij vertrek beloofde de Sint dat hij volgend jaar weer zal proberen om langs te komen. De Pieten zullen hun 'moves' blijven oefenen.

20121130 7568

-advertenties-

-goede doel-