rv balijhoeve2Samen met bewoners, maatschappelijke instellingen en bedrijven gaat de gemeente onderzoeken hoe de Balijhoeve in de toekomst nog aantrekkelijker, gezelliger en leerzamer kan worden. Dat is ook nodig omdat de vergrijzing in de wijk Rokkeveen gevolgen heeft voor het bezoek aan de stadsboerderij. Er komen relatief minder kinderen en er komen meer ouderen voor wie de stadsboerderij ook een ontmoetingsplaats is. Dit biedt kansen voor vernieuwing.

In augustus en september vraagt de gemeente bezoekers van de stadsboerderij naar hun mening over de stadsboerderij en wat de ideeën zijn om die in de toekomst nog aantrekkelijker te maken. De vragenlijsten liggen op de Stadsboerderij. Digitaal ideeën en suggesties aandragen kan natuurlijk ook via de wijkwebsite www.zoetermeer.nl/rokkeveen en de gemeentelijke Facebookpagina. Alle ideeën en suggesties zijn welkom. Inmiddels zijn al 1500 vragenlijsten ingeleverd.

De inbreng van bezoekers en inwoners uit de wijk gebruikt de gemeente daarna in de samenspraakbijeenkomsten.

De gemeente organiseert dit najaar samenspraakbijeenkomsten met een vertegenwoordiging van bewoners, geselecteerde maatschappelijke instellingen en bedrijven. In die bijeenkomsten gaat de gemeente op zoek naar nieuwe manieren van samenwerken om de Balijhoeve te versterken en nieuwe doelgroepen enthousiast te maken. Door meer samen te werken met partners in de stad denkt de gemeente ook haar exploitatielasten voor de Balijhoeve te kunnen verminderen.

-advertenties-

-goede doel-