activisieAan de prachtige, landelijke Zegwaartseweg midden in Zoetermeer is Activisie een theetuin gestart. Tot eind september op doordeweekse dagen geopend tussen 10 en 4 uur en op zondag van 12 tot 5 uur.

In 2008 is Activisie het activiteiten begeleidingscentrum de Dijk gestart in Zoetermeer. Op het activiteitencentrum krijgen mensen met niet aangeboren hersenletsel deskundige begeleiding en worden er door middel van activiteiten doelen behaald. Met alle kennis en ontwikkelingen in de loop van de jaren, heeft Activisie zich uitgebreid met ambulante begeleiding individueel, relatiebegeleiding en mantelzorgondersteuning voor mensen met NAH.

Deze zomer is onder meer op de theetuin arbeidsreintegratie/ arbeidstraining gestart. De arbeidstraining is afgestemd op de mogelijkheden van de cliënt. Door te werken in de theetuin kunnen cliënten van Activisie participeren in de Zoetermeerse samenleving. De theetuin creëert meer begrip en bekendheid van de doelgroep. Er ontstaan gesprekken met klanten op het terras over niet aangeboren hersenletsel. Zij krijgen meer inzicht in de beperkingen, maar ook in de vele mogelijkheden voor de mensen met NAH. Het is herkenbaar voor bezoekers. Een groot deel van de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel zijn namelijk niet zichtbaar en vaak onbekend.

In de theetuin worden de lekkerste soorten thee aangeboden, zo mogelijk uit eigen tuin geplukt. Voor de voorbijgangers op de fiets, is dit een goede plek om even tot rust te komen en te genieten van een ijsje, tosti of poffertjes, terwijl de e-bike/ scootmobiel oplaadt bij het elektrische oplaadpunt. Bij de koffie kunt u genieten van de zelfgemaakte taart van de dag. Ook is er de mogelijkheid om een lunch/ high tea te reserveren, waarbij verschillende exclusieve theesoorten geserveerd worden met hartige en zoete lekkernijen. In het winkeltje zijn diverse producten te koop waaronder verse groenten, ijs en producten die door cliënten gemaakt zijn.

Bezoekers zijn van harte welkom op het terras om op deze unieke locatie in Zoetermeer te komen genieten van de theetuin.

Voor meer informatie over Activisie: www.activisie.nl / bel: 079-3434791 of kom naar onze open dag op 12 september.

-advertenties-

-goede doel-