vogeltjesraceDe Stichting Vrienden van Jinotega en de Wereldwinkel Zoetermeer organiseren samen met Roundtable 114 en de winkeliersvereniging Dorpsstraat op 26 September de Jinotega Vogeltjesrace. De voorbereidingen zijn in volle gang.

"Ooit gehoord van de spectaculaire duckrace oftewel badeendjes race? Deze traditie brengen wij naar Zoetermeer. Alleen racen wij niet met badeendjes, maar met Jinotega vogeltjes, het symbool van Nicaragua en de zustergemeente van Zoetermeer", leggen de organisatoren uit.

Duizenden vogeltjes

Duizenden Jinotega vogeltjes zullen worden ingezet in een race op de vaart achter de Dorpsstraat. Aangemoedigd door vele toeschouwers strijden deze vogeltjes al dobberend en met wat hulp van de brandweer via de nodige obstakels richting finish.

Voor de sponsors van de winnende vogeltjes zijn er prachtige prijzen. Op het terrein worden allerlei activiteiten worden gehouden Verder zijn er Spaanse hapjes en drankjes, demonstraties, kraampjes en zijn er optredens van een Spaanse band. De opbrengst van dit evenement gaat voor 100% naar Jinotega en wordt daar gebruikt voor verbetering van het onderwijs en bevordering van de economie. De doelstelling is dat alle kinderen in Jinotega naar school gaan en dat kleine ondernemers een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen middels microkrediet en beroepsonderwijs.

Evenement volgen?

Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Begin augustus gaat de website in de lucht en kunt u hier alles lezen. Ook kunt u het evenement vanaf dat moment volgen via de facebook sites van Roundtable, Wereldwinkel Zoetermeer en Winkeliersvereniging Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-