fotografica Zondag 2 augustus konden fotografieliefhebbers hun hart ophalen bij de Zoetermeerse Fotograficamarkt. Werkelijk alles op het gebied van fotografie is op deze markt te vinden, zowel analoog als digitaal. Bij de verschillende stands konden camera's gekocht, verkocht en getaxeerd worden. Of men kwam langs om een praatje te maken en uitleg te krijgen over de verschillende camera's en vormen van fotografie, want dat hier een heleboel  kennis in huis is is een ding wat zeker is!

fotografica2 fotografica3

De markt werd dit jaar voor het eerst gehouden op het evenemententerrein bij het Nicolaasplein, een nieuwe locatie die de vele bezoekers prima konden vinden. Het Nicolaasplein is de hele zomer het toneel van veel activiteiten: Zondag in't Park en Markt in't Park.

Jos Otterloo van Stichting Fotografica is blij met de nieuwe locatie voor de markt, die veel ruimte bied aan standhouders en bezoekers. Nog meer tevreden is hij dat het Fotografica Museum weer terug kan komen naar Zoetermeer! De afgelopen jaren gebruikte de stichting anti-kraakpanden, met goedkope huur, maar met als nadeel dat er veel verhuisd moest worden. Zo zat het museum tot voor kort in Leidschendam, maar moet daar nu ook weer weg.

Vlak bij het Nicolaasplein, wordt de oude school aan Dorpsstraat 33a nu nog gebruikt door tafeltennisvereniging Taverzo. Eind dit jaar zal het pand echter leeg komen als Taverzo verhuisd naar hun nieuwe pand. De gemeente heeft dit stuk van de Dorpsstraat een culturele bestemming gegeven, een unieke kans dus voor het Fotografica Museum om zich hier te vestigen! Tijdelijk gaat het museum nu zijn intrek nemen in een leegstaande school in Buytenweg, aan de Nesciohove, zodat ze zich kunnen voorbereiden op de verhuizing naar de Dorpsstraat. In de tijdelijke locatie kunnen wel bezoekers ontvangen worden, maar zal niet de complete collectie te zien zijn.

fotografica4 fotografica5

Hulp gevraagd!

Stichting Museum Fotografica is op zoek naar mensen die de stichting willen steunen om de verhuizing naar Zoetermeer mogelijk te maken! Wilt u de stichting steunen en dit mooie museum de kans geven zich weer in Zoetermeer te vestigen? U kunt financieel steunen of in natura, ga naar: fotograficamuseumzoetermeer.nl voor alle informatie!

 

Foto's: Gerard van Warmerdam

-advertenties-

-goede doel-