Wie de auto in een gebied met betaald parkeren neerzet, kan in Zoetermeer binnenkort ook met de mobiele telefoon afrekenen. De gemeente maakt met deze extra service het betalen voor parkeren klantvriendelijker. De service is vanaf 1 september beschikbaar.

etalagebanner-home-anwb-parkeren-940x298Om van de nieuwe dienst gebruik te maken, is een éénmalige registratie nodig bij één van aanbieders van GSM-parkeren. “Een groot voordeel van dit systeem is dat de parkeerder per minuut betaald en niet vooraf hoeft te bepalen hoe lang er wordt geparkeerd. Het plaatsen van een parkeerkaartje achter de voorruit is ook niet meer nodig. Dit komt inwoners, ondernemers en bezoekers van Zoetermeer ten goede.” aldus wethouder Marc Rosier (verkeer).

De automobilist kan na aankomst op de parkeerplaats, via een app, telefonisch of via sms een locatiezonenummer doorgegeven aan één van de vijf aanbieders van deze dienst. De locatienummerzones worden gekoppeld aan het kenteken van de auto en deze staan op de lichtbakken van de parkeerautomaten. Bij het verlaten van de parkeerplaats kan de automobilist zich via de app, telefonisch of sms ook weer afmelden. Er wordt afgerekend via automatisch incasso. Betalen met muntgeld of bankpas blijft mogelijk.

De vijf aanbieders van GSM-parkeren in Zoetermeer zijn: Park-Line, Parkmobile, SMS-parking, Yellowbrick en ANWB parkeren. Meer informatie is te vinden op www.zoetermeer.nl/wonen-vervoer/parkeren .

-advertenties-

-goede doel-