2229 18671-HIRES-arditoOp zaterdag 20 september strijkt het festival Cultuur Lokaal neer in het Stadscentrum van Zoetermeer. Het festival heeft in de voorgaande jaren laten zien dat Zoetermeer een rijk cultureel leven heeft. Ook bij deze zesde editie zal het publiek getrakteerd worden op een grote verscheidenheid aan optredens van Zoetermeerse verenigingen zoals zangkoren, dansgroepen, theatergezelschappen en muziekkorpsen. Op maar liefst vier podia vinden doorlopend optredens plaats. Daarnaast geven professionele artiesten act de presence, zoals Amarizsi, Betoga, Makali Sounds, Ernesto Gioia en Siembra. Tevens is er in de Kleine Zaal van het Stadstheater veel ruimte voor kinderen en volwassenen om actief deel te nemen aan diverse dans- en muziekworkshops. En kunnen kinderen deelnemen aan leuke activiteiten onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers. Naast het genieten van een veelzijdig podiumprogramma kan men lekker rondslenteren over de Zoetermeerse Cultuurmarkt waar de bezoeker kennis kan nemen van allerlei culturele verenigingen, amateurgezelschappen, vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties die Zoetermeer rijk is.

De dag wordt afgesloten met een bijzondere finalevoorstelling in de Grote Zaal van het Stadstheater.

2290 15470-press-arditoDe voorstelling is dit jaar volledig gewijd aan het bezoek van de koning en koningin uit het vorstendom Culturalia aan Zoetermeer tijdens hun reis langs verschillende Europese steden. Vorig jaar had onze stad al de eer om ons eigen koningspaar te ontvangen en nu zal Zoetermeer op 20 september a.s. opnieuw als gastheer mogen optreden voor een koninklijk paar. De gemeente Zoetermeer heeft besloten om het koninklijk paar, als afsluiting van hun bezoek aan onze stad, een speciale voorstelling in het Stadstheater aan te bieden, waaraan vele talenten uit Zoetermeer op het gebied van zang, dans, muziek en circus zullen meewerken.

Deze bijzondere show heeft als titel meegekregen: “Het Zoetermeerse Koningsspel”.

Vorig jaar konden alleen speciale genodigden bij het koningsbezoek aanwezig zijn, maar deze keer wordt elke inwoner van Zoetermeer in de gelegenheid gesteld om hiervoor toegangskaarten te bemachtigen, uiteraard zolang de voorraad strekt. Wacht dus niet te lang, want dat zou tot teleurstellingen kunnen leiden. Kaarten kunnen worden besteld bij de kassa van het Stadstheater of via hun website www.stadstheater.nl

De toegangsprijs voor deze koninklijke show bedraagt slechts € 4,00. De opbrengst komt ten goede aan de milleniumdoelencampagne ten behoeve van activiteiten in onze zusterstad Jinotega.  

Festival Cultuur Lokaal wordt georganiseerd door Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer, Stichting De Stadsamateurs, VIP voor vrijwilligers, Centrum voor Kunst en Cultuur en het Stadtheater. Het festival wordt financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Zoetermeer, Fonds 1818 en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Kijk voor informatie over het festival op www.cultuurlokaalzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-