La DiferenciaZomer en vakantie, voordat je het weet is het weer voorbij. Zaterdag 30 en zondag 31 augustus zal het zomervakantiegevoel nog even uitbundig gevierd worden tijdens het Summer Carnaval!

Zaterdag 30 augustus komen straten en pleinen in het Stadshart tussen 12.00 en 16.00 uur geheel in het teken te staan van muziek en dans, verzorgd door:

  • Duivelsdans: Met zeer kunstig handgemaakte duivelsmaskers wordt er zeer energiek en traditioneel gedanst om de duivel te weren!
  • Tropical Brass: Een Caraïbische Brassband met swingende trompetten, drums en percussie. Met kracht en enthousiasme weten ze voor een zeer aanstekelijk ritme te zorgen!
  • Banda los Tipos: Een Sambaband die speelt in verschillende stijlen op originele Braziliaanse instrumenten. De pulstonen van de surdo’s en de opzwepende tambourims brengen iedereen in beweging!
  • U Brassband: 3 jaar op rij uitgeroepen tot beste Brassband van de Benelux! Met zeer originele drumsessies en mooie choreografie zorgen zij voor een mooi geheel.
  • Cabo Verde Chegou: deze multiculturele dansgroep bestaat uit samba-meiden die op de opzwepende muziek van de brassband dansen en de toeschouwers daar graag bij betrekken!

Op het Promenadeplein zullen de diverse formaties het publiek de kans geven hun danskunsten te bewijzen tijdens korte workshopsessies.

U brasbandWie wil kan tussen 11.00 en 16.00 uur ook genieten van diverse tropische attracties, zoals:

* Tropisch Springkussen en het Limbodansen op het Stadhuisplein, aangevuld met een Kids Cocktail Bar voor de kleintjes!

* De Jungle Climb in de Burg. van Leeuwenpassage, waar kinderen heerlijk kunnen klimmen.

* Een Tropische schminkstand op het Stadhuisplein. Voor vrolijke tropische gezichtjes!

* Een Tropische Suikerspinnenstand op het Burgemeester Wegstapelplein.

* Koko’s Ballonnen Party op en rond het Promenadeplein. Voor tropische ballonverrassingen!

* En de zomerse Hapjesmobiel, waar men stukjes tropisch fruit kan proeven.

GRANDIOZE BARBECUE

Vanaf 15.00 tot ca. 20.00 uur is het smullen geblazen bij de gezellige, voor iedereen toegankelijke BARBECUE op het Stadhuisplein.

Al voor slechts € 3,-- kan iedereen hier genieten van diverse barbecuegerechten. Deze Stadshart barbecue is mede mogelijk gemaakt door Mdinner en Bakker Ammerlaan .En voor een bijbehorend drankje kan men terecht bij de TROPISCHE BAR, verzorgd door The Old Pal.

Vanaf 16.00 uur is het op het podium swingen geblazen met de Solarband!

Tijdens de pauzemomenten van de Solarband zal Dansschool Universalsa om 17.00 en 19.00 uur workshops verzorgen, waar uiteraard iedereen gratis aan mag deelnemen.

Zondag 31 augustus vervolgen we Summer Carnaval. Tussen 13.00 en 17.00 uur staan straten en pleinen deze koopzondagmiddag nog 1 keer in het teken van muziek en dans, verzorgd door:

  • La danza del Altiplano: Deze dans van de Altiplano (hoogvlakten) van het Andesgebergte en Brazilië vindt zijn oorsprong bij de arbeiders op de plantages en in de mijnen. Met hun rijkelijk versierde en geborduurde kostuums laat deze groep iedereen de vrolijkheid van hun muziek en dans zien.
  • Sambaband Bateria: Swingende band met veel showelementen. Verzorgde reeds vele optredens in binnen- en buitenland. De band reist ook regelmatig naar Brazilië.
  • U Brassband: Zeer originele drumsessies, mooie choreografie en veel uitstraling!
  • La Diferencia: een uitbundige en levendige dansgroep die men beslist gezien moet hebben.
  • Dalakana: Een zeer originele swingende Braziliaanse sambaband/Batucada. Deze band won verschillende sambafestivals!

Kortom: ’n spetterende en in alle opzichten tropische afsluiting van de vakantie!

-advertenties-

-goede doel-