Poster Zoetermeer Jazz2Zoetermeer Jazz start dit jaar op zondag 7 september, met als hoogtepunt de Jazznight eind september. Zaterdag 27 september staan weer grote namen klaar om voor u op te treden bij Restaurant & Hotel de Sniep, zoals de Amerikaanse vocaliste Madeline Bell! Deze zeer populaire zangeres werd heel bekend met haar rol in The New London Chorale met Tom Parker en Vicky Brown en ook speelde ze prominent in de musical A Night at the Cotton Club. Madeline wordt vakkundig begeleid door Frits Landesbergen en zijn Trio. Haar optreden vindt plaats in de festivaltent en begint om 20:00 uur. Na haar optreden wordt het podium vrijgemaakt voor de Amerikaanse vocalist James Tormé, zoon van de wereldbekende zanger Mel Tormé. In de VS en Groot Brittannië is James een bekende crooner, die zondermeer kan worden vergeleken met Michael Bublé. Hij zal worden begeleid door het Trio van Harry Emmery.

In het Koetshuis zal de bekende Engelse gitarist Jon Gomm zijn publiek laten genieten van zijn werkelijk fenomenale techniek op de akoestische gitaar. In maart van dit jaar trad hij op in het tv-pogramma ‘Vrije Geluiden’ en zijn enige optreden in Paradiso was die avond geheel uitverkocht! Redenen voor de organisatie van de Jazznight om hem bij Zoetermeer Jazz uit te nodigen.

Maar er is meer.... Mrs Hips is een geweldige band onder aanvoering van vocaliste Simone Roerade, ook zij staan in het Koetshuis. En dan is er in het Restaurant dit jaar ook een podium met o.a. The Fascinating Jazz Quartet met Vincent Koning (git.), Pieter van Santen (piano), Frans Bouwmeester (contrabas) en Bob Dekker (drums). Als speciale gast is altsaxofonist Wim Ninaber gepland. Afwisselend zal de Zuid Koreaanse pianiste Katja Ji de bezoekers entertainen en is er ook een optreden van de Zoetermeerse zangeres Evita Tjon A Ten. In de bovenzaal treedt het zang- en gitaarduo The Spider & The Fly op. Zij spelen de lekkere bluesstukken die door de Rolling Stones bekend zijn geworden. Daarna, op veler verzoek, de gypsy groep Moods en de avond wordt boven afgesloten met een lekkere bluesband... The Veldman Brothers. En dan, rond middernacht de traditionele spetterende Afterparty met Blood, Sweat & Kiers! Onder aanvoering van 'cool saxofonist' Wouter Kiers wordt eveneeens op veler verzoek weer een waardig slot aan de Jazznight gegeven.

Kaarten voor de Jazznight à € 25,00 p.p. (geen reserveringskosten, alleen portokosten) zijn te bestellen via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wilt u liever uw kaarten afhalen, dan kan dat bij Restaurant & Hotel de Sniep, Broekwegschouw 211 te Zoetermeer. Kijk voor meer informatie op de website www.zoetermeerjazz.nl  

-advertenties-

-goede doel-