Wilsveen-00007 20140723 Op volle snelheid

Wilsveen-00002 20140723 Wachten op het moment van instappenGilde stadsgidsen heeft weer een succesvolle koetstocht verzorgd. Dertien geïnteresseerde mensen uit Zoetermeer meldden zich al rond half tien bij Hotel-restaurant De Sniep. De gids vertelde over de historische achtergrond van het gebied rond de voormalige Broekweg. Dwars door de nieuwe wijk De Leyens werd naar de Voorweg gereden. Onder de passagiers waren ook mensen die bekend waren met het rijtje van oorsprong arbeiders- woninkjes nabij de derde krom in de Voorweg. Ruim voor deze derde krom werd bereikt vertelde de gids het verhaal over de bedevaarten naar Maria van Wilsveen die in voorbije eeuwen zoveel beroering gaven in het zo rustige buurtschap Wilsveen. Na bezichtiging van het begraafplaatsje om de sfeer van het verhaal te proeven, ging de rit met zicht op de molens, naar Stompwijk en via de Meerpolder weer terug naar De Sniep. Daar werd nog geruime tijd bij een kopje koffie nagepraat over alles wat getoond en verteld werd over Maria van Wilsveen.

De volgende koetstocht op woensdag 20 augustus volgt de pioniersroute. De gids zal tijdens de tocht vertellen over de drooglegging van de polder en de Slag om Zoetermeer. Woensdag 6 augustus kunt u meewandelen met de Dorpsstraat/buurtvaartroute.

U vindt de aankondigingen voor de koetstochten, maar ook de andere excursies van Gilde stadsgidsen op onze Excursies pagina: Excursies

 

Foto's: Wilco Pot

-advertenties-

-goede doel-